Gelini açıkladı: "Trump hapiste de olsa adaylığı kabul edecek"

Eski ABD Başkanı'nın gelini Lara Trump, "Yola bizim adayımız olarak devam edecek" diyor

(Reuters)

Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'ne (RNC) günler kala hapis cezasına çarptırılabilir ancak RNC eş başkanı bu kararın onu partinin adaylığını kabul etmekten alıkoymayacağını söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı zamanda Trump'ın gelini olan Lara Trump, Real America's Voice sunucusu Terrance Bates'e verdiği röportajda sus payı davası yargıcı Juan Merchan'ın eski başkanı Cumhuriyetçi Parti kongresine birkaç gün kala hapse atma ihtimalini değerlendirdi.

Eski başkan, jürinin kendisini 2016 seçimlerini etkileme planıyla bağlantılı olarak iş kayıtlarında tahrifat yapmaktan 34 kez suçlu bulmasıyla geçen ay tarihe geçmişti. Trump, suçsuz olduğunu savunmuştu.

Trump'ın ceza duruşması 11 Temmuz'da, Milwaukee'de Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nin başlamasından 4 gün önce yapılacak.

Lara Trump salı günü Bates'e, "Donald Trump'ın Trump Tower'da, Mar-a-Lago'da ya da onu koymaya çalıştıkları başka bir yerde olması önemli değil" diye konuştu. 

Cumhuriyetçi Parti olarak onu resmi adayımız ve resmi başkan adayımız olarak aday göstereceğimiz gün. Nerede olursa olsun bunu kabul edecek. Yoluna bizim adayımız olarak devam edecek.

Cumhuriyetçi Parti Eş Başkanı Lara Trump, Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'ne 4 gün kala Yargıç Merchan'ın vereceği karar ne olursa olsun Donald Trump'ın Cumhuriyetçi Parti'nin başkanlık adaylığını kabul edeceğini söylüyor: "Bu ülkenin halkı burada neler olup bittiğini görüyor. Bunun ne kadar üçüncü dünyaya ait ve komünist bir uygulama olduğunu görüyorlar ve bunu Amerika'nın geleceği olarak görmek istemiyorlar."


Lara Trump ayrıca eski başkanın ceza davasıyla ilgili "seçimlere müdahale" iddialarını yineledi ve mahkumiyetin ardından bağış toplamadaki hızlı artışa atıfta bulunarak bunu Trump'ın kampanyası için "olumlu" diye niteledi.

Trump'ın gelini sözlerini şöyle sürdürdü: 

Demokratlar Donald Trump'ı devirmek için ne zaman hukuk savaşı ya da her türlü çılgın taktiği denese, bunun bir şekilde bumerang gibi kendilerine döndüğüne ve Donald Trump'ı daha da güçlendirdiğine inanıyorum. 

Ve bu da farklı olmayacak.

Salı günü New York Temyiz Mahkemesi, Yargıç Merchan'ın tanıkları, jüri üyelerini ve diğerlerini Trump'ın tehditlerinden korumak amacıyla koyduğu yayın yasağına karşı Trump'ın yaptığı anayasal itirazı reddetmişti.
 

Donald Trump
Trump, Wisconsin eyaletinin Racine kentinde düzenlediği kampanya etkinliğinde konuşuyor (Reuters)

 

Aynı gün Trump, haberlere göre yakınlardaki Milwaukee şehrini "korkunç" diye nitelemesinden birkaç gün sonra Wisconsin eyaletinin Racine kentinde bir kampanya mitingi düzenlemişti.

Milwaukee aynı zamanda Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'ne de ev sahipliği yapacak.

Trump kampanya etkinliğinde "Milwaukee'yi çok seviyorum" diye ısrar etmişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU