Yeni animasyon gözünü yükseklere dikti: Rekor peşinde

Hasılat rekorları kıran epik bilimkurguyu geride bırakmayı başarabilecek mi?

Kelsey Mann'ın yönettiği animasyonun seslendirme kadrosunda Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black, Tony Hale, Ayo Edebiri ve Maya Hawke gibi isimler rol alıyor (Pixar)

Ters Yüz 2 (Inside Out 2), Pixar'ın yıllardır gişede hissetmediği bir duyguyu uyandırmaya çalışıyor: Neşe.

2015'in çok beğenilen filmi Ters Yüz'ün devamı niteliğindeki animasyonun, gişedeki ilk hafta sonu gösterimlerinden 80 ila 90 milyon dolar hasılat elde edeceği tahmin ediliyor.

Dune 2'yi geçebilecek mi?

Eğer bu tahminler tutarsa, yılın en büyük açılışlarına imza atan Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin (Dune: Part Two) 82,5 milyon dolarlık hasılatını ve Godzilla ve Kong: Yeni İmparatorluk'un (Godzilla x Kong: The New Empire) 80 milyon dolarlık kazancını geride bırakacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tahminlere göre Ters Yüz 2, bu hafta sonu ABD çapında gösterime giren tek yeni film olacak ve Bad Boys: Ya Hep Ya Hiç'in (Bad Boys: Ride or Die) gişe tacını elinden almakta zorlanmayacak. 

Will Smith ve Martin Lawrence'ın başrollerini paylaştığı polis komedisinin 4. bölümü, geçen hafta sonu 56,5 milyon dolarlık hasılatla vizyona girdi ve ikinci haftasında buna yaklaşık 28 milyon dolar eklemesi bekleniyor.

Geçen yaz Elemental: Doğanın Güçleri (Elemental), 29,6 milyon dolarla Pixar'ın modern tarihindeki en kötü başlangıcı yapmıştı. 

Oyuncak Hikayesi'nin (Toy Story) spinoff'u Işıkyılı (Lightyear) da 2022'de gişede tökezleyerek umduğunu bulamamıştı. Işıkyılı, 200 milyon dolarlık yapım bütçesine karşılık sadece 226 milyon dolar kazanabilmişti.
 


Sinema yazarlarına göre Ters Yüz 2, bu başarısızlık serisini kıracak gibi görünüyor. 

200 milyon dolar bütçeli Ters Yüz 2'nin, selefinin başarısını yeniden yakalayacak mizah ve cazibeye sahip olacağına inanılıyor. 

Ters Yüz gişeyi kasıp kavurmuştu

Ters Yüz, 2015'te Kuzey Amerika'da 356 milyon dolar, dünya genelindeyse 858,8 milyon dolar hasılat elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştı. 

Animasyon imparatorluğu Pixar, daha önce Oyuncak Hikayesi, Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo), İnanılmaz Aile (The Incredibles), Yukarı Bak (Up) ve VOL-İ (Wall-E) gibi başarılı filmlere imza atmıştı.

Ters Yüz 2, 14 Haziran'da gösterime girecek.


Independent Türkçe, Variety, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU