Netflix'in rekortmen serisine üçüncü film: Oscar adayı yıldız da eklendi

Başrolde bir kez daha emekli Bond, Daniel Craig var

2019 yapımı ilk Bıçaklar Çekildi'de Daniel Craig'e Chris Evans, Ana de Armas (solda), Jamie Lee Curtis ve Christopher Plummer gibi isimler eşlik etmişti (Lionsgate)

Josh Brolin, Daniel Craig'in özel dedektif Benoit Blanc'ı canlandırdığı Bıçaklar Çekildi (Knives Out) serisinin üçüncü filmi Wake Up Dead Man'in kadrosuna katılan son oyuncu oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En son 711 milyon doları aşan hasılatıyla 2024'ün en çok kazanan filmi olan Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'de (Dune: Part Two) rol alan Brolin, Josh O'Connor, Cailee Spaeny, Glenn Close, Andrew Scott, Kerry Washington, Mila Kunis, Daryl McCormack ve Jeremy Renner'la birlikte Netflix filminde oynayacak yeni oyuncular arasına katıldı.

Brolin, 2009'da Sean Penn'le birlikte rol aldığı Milk'le En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterilmişti

Yönetmenliğini, senaryoyu da kaleme alan Rian Johnson'ın üstleneceği filmin prodüksiyonunun haziranda Britanya'da başlaması planlanıyor. Kendine sağlam bir hayran kitlesi edinen serinin son halkası, 2025'te Netflix'te gösterime girecek.

Sicario.jpg
Denis Villeneuve yönetmenliğindeki 2015 yapımı Sicario'da Brolin'e Benicio Del Toro (sağda) eşlik etmişti (Lionsgate Films)


Filmin konusuyla ilgili ayrıntılar gizli tutuluyor. Ancak Johnson, maceranın adını duyurduğu tweet'inde Wake Up Dead Man'in gişede 310 milyon dolar kazanan Bıçaklar Çekildi'den ve Netflix yapımı 2022 tarihli devam filmi Bıçaklar Çekildi: Gizemli Bir Serüven'den (Glass Onion: A Knives Out Mystery) farklı bir tona sahip olacağını öne sürmüştü.
 


50 yaşındaki yönetmen, filmin adını duyurmadan önce X'te yaptığı açıklamada, "Polisiyelerle ilgili her şeyi seviyorum ama en çok sevdiğim şeylerden biri bu türün ne kadar şekillendirilebilir olduğu" diyerek eklemişti: 

Carr'dan Christie'ye uzanan bir yelpazesi var ve bu yelpazeyi keşfetmek, Benoit Blanc filmleri yapmanın en heyecan verici yanlarından biri.

Johnson'ın gizemli komedi serisi, romancı Harlan Thrombey'nin ölümünü araştıran özel dedektif Benoit Blanc'ı merkeze alan 2019 yapımı filmle başlamıştı. Çok beğenilen Bıçaklar Çekildi, En İyi Senaryo dalında Oscar adaylığı da kazanmıştı.

Serinin ikinci filmiyse sınırlı sayıda salonda gösterime girmesine rağmen 5 günde 13,3 milyon, bir haftadaysa 15 milyon dolar hasılat yaparak Netflix için rekor kırmıştı.


Independent Türkçe, Deadline, TheWrap, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU