Netanyahu'nun danışmanı Falk: İsrail anlaşmayı kabul etti ancak bu iyi bir anlaşma değil

Falk, “Esirlerin hepsinin serbest bırakılmasını umutsuzca istiyoruz” dedi

İsrail polisi, Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini protesto eden bir kişiyi gözaltına alırken / Fotoğraf: AP

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dış politika danışmanı Ophir Falk, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki savaşı kademeli olarak sona erdirmek üzere ABD Başkanı Joe Biden tarafından önerilen çerçeve anlaşmayı kabul ettiğini doğruladı, ancak anlaşmayı kusurlu ve üzerinde daha fazla çalışılması gereken bir anlaşma olarak niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Falk bugün İngiliz The Sunday Times gazetesine verdiği röportajda Biden'ın teklifiyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “İyi bir anlaşma değil ama kabul ettik. Esirlerin hepsinin serbest bırakılmasını umutsuzca istiyoruz” şeklinde değerlendirdi.

“Üzerinde çalışılması gereken pek çok ayrıntı var” diyen Falk, İsrail'in ‘esirlerin serbest bırakılması ve Hamas'ın soykırım yapan bir terör örgütü olarak yok edilmesi’ gibi koşullarının değişmediğini belirtti.

ABD diplomasisi, Başkan Joe Biden tarafından Cuma günü açıklanan Gazze ateşkes önerisine mümkün olduğunca fazla bölgesel destek sağlamak için son saatlerde yoğun bir şekilde harekete geçti. Savaşı sona erdirmek için ‘son şans’ olarak nitelendirilen öneriye Hamas'ın nihai yanıtının ne olacağı belirsiz olsa da İsrail ve Gazze Şeridi'nde, ABD'nin İsrail'in, Mısır ve Katar'ın da Hamas'ın garantörü olacağı üç aşamalı anlaşmanın eninde sonunda gün ışığına çıkacağına dair beklentiler var.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU