İsrail Dışişleri Bakanı, Filistin Yönetimi ile temas kurması halinde Kudüs'teki İspanyol konsolosluğunu kapatmakla tehdit etti

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, “Bu kuralları sıkı bir şekilde uygulayacağız ve ihlal edilmeleri durumunda Kudüs'teki İspanyol Konsolosluğu'nun kapatılmasına kadar varan ek önlemler alınacaktır” dedi

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz / Fotoğraf: AFP

İsrail Dışişleri Bakanı İsrael Katz, herhangi bir Filistin Yönetimi yetkilisiyle temas kurması halinde Kudüs'teki İspanya konsolosluğunun kapatılmasına yol açabilecek önlemler alınacağını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Katz Twitter hesabından bugün yaptığı açıklamada, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Alvares'in ülkesinin Kudüs'teki konsolosluğuna yönelik kısıtlamaların kaldırılması talebini, konsolosluk ile Filistin Yönetimi arasındaki herhangi bir temasın “İsrail ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu” söyleyerek reddettiğini belirtti. Katz şöyle devam etti:

Bu kuralları sıkı bir şekilde uygulayacağız ve ihlal edilmeleri durumunda Kudüs'teki İspanyol Konsolosluğu'nun kapatılmasına kadar varan ek önlemler alınacaktır.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, pazartesi günü İsrail'deki İspanya Büyükelçiliğine, Kudüs'teki İspanya Konsolosluğunun görevlerini yerine getirmesini veya Filistin Yönetimi'nin kontrolü altındaki bölgelerde yaşayanlara konsolosluk hizmeti vermesini yasaklayan diplomatik bir nota gönderdiğini açıkladı.

İspanya, Norveç ve İrlanda kısa bir süre önce 28 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere Filistin Devletini tanıdıklarını açıkladılar. Bu adım Filistin Yönetimi ve Hamas tarafından memnuniyetle karşılanırken, üç Avrupa ülkesindeki büyükelçilerini geri çağırma kararı alan İsrail tarafından kınandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU