Filmi için işletmesini satan ünlü yönetmen: "Çocuklarımın servete ihtiyacı yok"

Coppola'nın şaraphanesi, son filminin finansmanına katkı sağlaması için 2021'de bir kısmını sattığı sırada Kaliforniya'nın en büyük üreticilerinden biriydi

(AP)

Francis Ford Coppola, yeni epik filmi Megalopolis'i kendisinin finanse etmesi hakkındaki bir soru üzerine çocuklarının "servete ihtiyacı olmadığını" söyledi.

Adam Driver'ın, New York'un Yeni Roma adlı kurgusal bir versiyonunu daha iyi hale getirmek isteyen bir mimar ve bilim insanını canlandırdığı distopik dramanın yapımı onlarca yıla yayılırken 120 milyon dolara mal oldu.

Megalopolis'in, Cannes Film Festivali'nde perşembe günü gerçekleşen tartışmalı prömiyerinin ardından Coppola'ya projenin kendisini mali açıdan zor durumda bırakıp bırakmadığı soruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

85 yaşındaki yönetmen "Bunu yapabilmek için kredi limitimin olmasının bir nedeni, 2008'deki o günlerde (o mali krizi hatırlarsınız), çocuklar bir şeyler yaparken ebeveynlerinin şarap içebileceği bir şaraphane inşa etmek için 20 milyon dolar kredi çekmemdi" diye açıkladı.

Coppola 2010'lardan beri şarap üreticiliği yapıyor. Kendi adını taşıyan markası, ABD'deki en büyük birinci sınıf şarap üreticilerinden biri haline geldi.

2021'de Coppola, yaklaşık 500 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen bir anlaşmayla işletmenin bir kısmını satmıştı.

Basın toplantısında Coppola şöyle ekledi:

Ben de risk almasaydım sahip olamayacağım parayı oradan alıp riski [Megalopolis'e] yatırdım.

Yönetmen "Yani finansal açıdan hiçbir sorunum yok... Ayrıca bir şey daha; çocuklarım istisnasız bir şekilde, Sofia olsun Roman olsun, servetleri olmadan harika kariyerlere sahipler. Servete ihtiyaçları yok" dedi.

Yani ne olursa olsun... Biz iyiyiz. Bu önemli değil. Hepiniz biliyorsunuz, paranın bir önemi yok. Önemli olan dostlar. Öldüğümde [paranın] farkına varmayacağım.

Coppola'nın hayatını kaybeden eşi Eleanor'dan üç çocuğu oldu: Gian-Carlo, Roman ve Sofia.

Gian-Carlo, 1986'da 22 yaşındayken bir sürat teknesi kazasında hayatını kaybetmişti. 59 yaşındaki Roman ve 53 yaşındaki Sofia kendi başlarına başarıya ulaşan sinemacılar.
 

Megalopolis
Adam Driver, Megalopolis'te (Entertainment Film Distributors)


Air Mail'a yakın zamanda verdiği röportajda Coppola, yeni filmiyle ilgili olumsuz haberleri sertçe kınamıştı.

Yönetmen "Bütün karışık ya da olumsuz yorumların her birine bakarsanız, her zaman bilinmeyen bir kaynaktan duyulan bir şey olduğunu görürsünüz" demişti.

Bir filme Hollywood'un mevcut kurallarına bağlı kalmadığından, muhtemelen gösterime katılmayan ve belki var olmayan isimsiz kaynaklardan alıntı yaparak saldırmanın gerçekten affedilemez olduğunu düşünüyorum.

Coppola "'Neden biri Megalopolis'i desteklememeyi istesin ki? Kabul görmüş bir sinemacı azim gerektiren bir filmi finanse etmek için kendi parasını kullanıyor' diye düşünebilirsiniz. Ama bunu isteyen pek çok kişi var" ifadelerini kullanmıştı.

Megalopolis'te ayrıca Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Dustin Hoffman, Giancarlo Esposito ve Nathalie Emmanuel de rol alıyor.

Geoffrey MacNab, The Independent için yazdığı üç yıldızlı eleştiride filmi "son derece kusurlu bir bilimkurgu şovu" diye nitelendiriyor.

"Nihayetinde tam bir fiyasko değil ki öyle de olabilirdi" diye yazan MacNab şöyle ekliyor: 

Şehir planlamasının bu kadar öne çıktığı ve karakterlerin Plütark ve Marcus Aurelius gibi antik filozoflardan uzun uzun alıntı yaptığı gişe canavarı bir film yapma cüretine (ve aptallığına) hayret etmekten kendinizi alamıyorsunuz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU