Taylor Swift'in albümünde adı geçen şarkıcı hayranları şaşırttı

Kafası karışmış dinleyiciler, "Dünyadaki herkesin içinden... HERKESİN... Charlie Puth" diye yazdı

(Reuters)

Taylor Swift'in uzun zamandır beklenen albümü The Tortured Poets Department, 19 Nisan Cuma günü çıktı ve bir kişinin özel olarak anılması dinleyicilerin kafasını karıştırdı.

34 yaşındaki şarkıcının müzisyen arkadaşı ve "We Don't Talk Anymore" şarkısını seslendiren Charlie Puth, albüme adını veren şarkının sözlerinde geçiyor.

Swift, "Sigara içtin sonra 7 kalıp çikolata yedin/ Charlie Puth'un daha büyük bir sanatçı olması gerektiğini ilan ettik" diyor. 

Başını kaşıdım, dövmeli bir golden retriever gibi uyuyakaldın.

Şarkıcı, 11. stüdyo albümü olan projeyi bu yıl şubatta (2022'de çıkan Midnights'la) En İyi Pop Vokal Albümü dalında Grammy Ödülü'nü kabul ederken duyurmuştu.

Projenin 19 Nisan Perşembe günü internete sızdırıldığı ve Puth'un geçtiği sözlerin hem hayranların hem de eleştirmenlerin kafasını karıştırdığı, hatta bazılarının şarkının bir yapay zeka şakası olduğundan şüphelendiği bildirilmişti.

X/Twitter'da bir kullanıcı "Eğer bu, ChatGPT'ye yazdırılmış sahte bir albüm sızdırarak yapay zeka sanatı hakkında bir açıklama yapmak için ekibinin kullandığı bir pazarlama taktiğiyse, Taylor Swift yaşayan en zeki kadın olabilir" diye yazdı ve devam etti:

Ancak öyle değil. O Charlie Puth sözünü gerçekten yazmış HAHAHAH.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözler sosyal medyada bazı alaylara yol açtı. Bir dinleyici "Şiire işkence ediyor" dedi.

Diğerleriyse halihazırda 1 milyardan fazla kez dinlenerek rekor kıran albümde Puth'un neden özel olarak seçildiğini sorguladı.

Kafası karışmış bir dinleyici X/Twitter'da, "Dünyadaki herkesin içinden... HERKESİN... Charlie Puth" diye yazdı

Bir başkasıysa Swift'in Puth'u şarkısına dahil etme tercihini sorguladı. Puth, daha önce kısa süre birlikte olduğu Selena Gomez hakkında aşağılayıcı şarkı sözler yazmakla suçlanmıştı ve Gomez, Swift'in en iyi arkadaşı. 

The Tortured Poets Department'ın yayımlanmasının ardından Swift, "Fortnight" adlı single'ının başrollerinde Ölü Ozanlar Derneği'in (Dead Poets Society) ünlü oyuncuları Ethan Hawke ve Josh Charles'ın yer aldığı klibini paylaştı.

Klasik film Swift'in doğduğu yıl gösterime girmişti ve son albümünün ismine de ilham vermiş gibi görünüyor.
 


Swift sosyal medyada "Dünyanın en havalı adamları Ethan Hawke ve Josh Charles'la (işkence görmüş şairler, koridorun sonundaki meslektaşlarınızla tanışın, ölü ozanlar) çalıştığım için hâlâ gülüyorum" diye yazdı.

Swift şöyle devam etti: 

Fortnight'ın klibini yazarken, size kafamda gördüğüm ve bu müziği yapmama zemin hazırlayan dünyaları göstermek istedim.

Klipteki hemen hemen her şey bir metafor ya da albümün bir köşesine gönderme yapıyor. Benim için bu video, bu albümün ve albümde anlattığım hikayelerin mükemmel bir görsel temsili oldu.

The Tortured Poets Department halihazırda dinlenebilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU