Ketaib Hizbullah, ABD güçlerine yönelik operasyonların yeniden başladığını duyurdu

Açıklamada, İslami Direniş'in askeri eylemlere geri dönme kararı aldığı ifade edildi

Irak'ın Hilla kentinde ABD hava saldırısının gerçekleştiği bir yerde duran Ketaib Hizbullah milisleri / Fotoğraf: Reuters

Irak'taki Ketaib Hizbullah bugün ülkedeki ABD güçlerine yönelik operasyonların yeniden başladığını duyurdu.

Telegram üzerinden yapılan açıklamada, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'ye ABD güçlerinin ülkeyi terk etmeleri için bir takvim belirlemek üzere müzakerelerde bulunması için üç ay süre verildiği ve ‘Sudani'nin Washington ziyaretinden sonra, eğer bu güçlerin ülkeyi terk etmeleri için ciddi bir sonuç alınamazsa’ ABD güçlerine karşı operasyonların yeniden başlatılacağı belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamanın devamında, ziyaretin sona ermesi ve ‘yabancıların Irak'ı terk etme niyeti olmadığının anlaşılması üzerine, İslami Direniş'in askeri eylemlere geri dönme kararı aldığı ve kısa bir süre önce yaşananların artarak devam etmesi gereken bir başlangıç olduğu’ ifade edildi.

Irak Güvenlik Medya Hücresi dün akşam Suriye'nin derinliklerindeki bir uluslararası koalisyon üssünü füzelerle hedef alan unsurlar için geniş çaplı arama operasyonu başlattığını duyurdu.

Hücrenin X hesabından yapılan açıklamada, Suriye sınırı yakınlarındaki Ninova vilayetinin batısındaki güçlerin ‘füzelerin fırlatıldığı aracı bulup yaktıkları ve failleri yakalamak için arama operasyonunu sürdürdükleri’ belirtildi. Açıklamada hangi üssün hedef alındığı ise belirtilmedi.

İran destekli silahlı gruplar son aylarda Suriye ve Irak'ta birçok ABD hedefini bombaladı. ABD ise buna Irak ve Suriye'de İran'la bağlantılı olarak tanımladığı yerleri bombalayarak karşılık verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU