8. haftasında da gişeyi kasıp kavurdu: Epik bilimkurgu 700 milyon dolara yaklaştı

2023'te sadece 5 film bu sınırı aşabildi

Yapım şirketi Legendary henüz Dune 3'ün prodüksiyonunun ne zaman başlayacağına dair açıklama yapmadı (Warner Bros) 

Yılın en iddialı filmlerinden Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'nin (Dune: Part Two) gişe hasılatı artmaya devam ediyor. Filmin kazancı dünya çapında 700 milyon dolara yaklaştı. 

Yönetmen Denis Villeneuve'ün bilimkurgu destanı, Kuzey Amerika'da 276 milyon dolar, diğer ülkelerdeyse 419 milyon dolar hasılat elde ederek 8 haftalık gösterimin ardından küresel hasılatını 695,8 milyon dolara çıkardı. 

2024'ün hasılat rekortmeni

Bu, Kovid sonrası dönem için etkileyici bir başarı. 2023'te sadece 5, 2022'de 8 ve 2021'de 5 film 700 milyon dolar sınırını aşmayı başarmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu noktada Dune 2, 2024'ün hem ABD'de hem de dünya çapındaki gişelerde en yüksek hasılat yapan filmi konumunda. 

Devam filminin ABD ve Kanada dışında kazanç sağladığı ülkeler Britanya (48,8 milyon dolar), Çin (48,5 milyon dolar), Fransa (42,6 milyon dolar), Almanya (39,7 milyon dolar) ve Avustralya (22,5 milyon dolar) oldu.

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki, sinemalarla birlikte aynı anda HBO Max'te de gösterime giren selefine fark atmayı başardı. 2021 yapımı ilk Dune, 433 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Warner Bros. ve Legendary Entertainment'ın ortak yapımcılığını ve finansmanını üstlendiği ikinci filmin yapım maliyeti 190 milyon dolar.

Kulaktan kulağa yayılan övgüler ve premium formatlara gösterilen ilgi Dune 2'nin bilet satışlarının artmasını sağladı. 

Üçüncü Dune da yolda

Frank Herbert'in 1965 tarihli ufuk açıcı romanının ikinci yarısına dayanan hikayede, Chalamet'nin canlandırdığı Paul Atreides kehanetin gösterdiği seçilmiş kişi olarak yerini alıyor ve ailesini yok edenlerden intikam almak için savaşıyor. 

Hem eleştirel hem de ticari başarı yakalayan ilk iki bilimkurgunun yönetmeni Denis Villeneuve'le üçüncü Dune projesi için de anlaşmaya varıldı. 

Kanadalı yönetmen, bu yılın başında Empire'a verdiği röportajda, "kelimeleri Dune serisini ileride nereye götüreceğini düşünerek kağıda döktüğünü" söylemişti.

Filmin yüksek profilli oyuncu kadrosunda Timothée Chalamet ve Zendaya'nın yanı sıra Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken, Rebecca Ferguson, Anya Taylor-Joy, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Dave Bautista ve Charlotte Rampling de yer alıyor.
 

Independent Türkçe, Variety, Empire, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU