Biden'ın bazı yardımcılarının Trump'tan "Hitler Domuzu" diye bahsettiği öne sürüldü

Eski Başkan'ın kampanyasından yetkililer, görevdeki ABD Başkanı için çalışan kıdemsiz personelin kullandığı iddia edilen lakabı kınadı

(AFP)

Joe Biden'ın bazı yardımcıları ve müttefiklerinin gizlice Donald Trump'a "Hitler Domuzu" diye kışkırtıcı bir lakap taktığı iddia ediliyor.

Biden'ın kampanyasıyla bağlantılı 4 kişi Politico'ya konuşarak bu lakabın kıdemsiz çalışanlar tarafından sıkça dile getirildiğini ve Trump'ın Mar-a-Lago'da Kanye West ve beyazların üstünlüğünü savunan Nick Fuentes'le bir araya geldiği 2022'den beri kullanıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu hakaret bu hafta, Donald Trump'ın New York'taki sus payı davası sırasında mahkemede uyuyakaldığına dair haberlere yanıt olarak bir kez daha kullanıldı.

Politico, Biden'la bağlantılı bir kişinin bu haberlerle ilgili bir mesaj dizisine "uykulu Hitler Domuzu" diye yazdığını bildirdi. 

Trump'ın kampanya danışmanlarından biri çarşamba günü yayın organına verdiği röportajda "Joe Biden ahlaktan çok bahsediyor ama onun ve ekibinin içinde ahlak kırıntısı bile yok" dedi.

Bu gülünç ve iğrenç yorumlar tüm Biden operasyonunun başarısızlığını ve sahtekarlığını yansıtıyor.

The Independent yorum için Beyaz Saray'la temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı. 

Trump'ın kampanyası, eski Başkan'ın mahkemede uyuyakaldığı iddialarını "yüzde 100 yalan haber" diye nitelendirdi. Ancak bu hikaye, kısmen Trump'ın Biden'ı uzun süredir "Uykucu Joe" diye aşağılaması nedeniyle normalden daha uzun bir süre devam etti.

Rakiplere gülünç lakaplar takmak (Küçük Marco Rubio, Deli Nancy Pelosi, Yalancı Ted Cruz) Donald Trump'ın kampanyasına özgü hamlelerinden biri.

Bu hafta sosyal medya kullanıcıları hakaretleri eski Başkan'a çevirerek ona "Uykucu Don"dan "Don Horlayan"a (Don Snoreleone; Baba'daki [Godfather] Don Corleone karakterinin adıyla kelime oyunu yapılmış -çn.) kadar çeşitli lakaplar taktı.

Trump'ı eleştirenler onu internette ya da kapalı kapılar ardında nasıl adlandırırsa adlandırsın, eski Başkan daha büyük sorunlarla karşı karşıya.

ABD'nin eski ya da görevdeki bir başkanının yargılandığı ilk ceza davası olan sus payı davasında jüri seçimi pazartesi günü başladı.

Trump'a 34 ağır suçlama yöneltiyor ve 2016 seçimleri öncesinde porno yıldızı Stormy Daniels'la yaşadığı iddia edilen ilişkiye dair sus payı ödemelerini örtbas etmek için iş kayıtlarında tahrifat yapmakla suçlanıyor.

Trump tüm suçlamaları reddetmişti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU