İran saldırısı: Dünya alarmda

Washington’un 100 füze ve insansız hava aracıyla karşılık vereceği belirtilirken, İsrail de tetikte bekliyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dini Lider Ali Hamaney'in yetkilileri kabulü sırasında bir konuşma yapıyor / Fotoğraf: Dini Lider’in internet sitesi

Beyaz Saray'ın  dün (Cuma) Tahran'ın tehditlerinin ‘gerçek’ olduğunu doğrulamasının ardından dünya İran'a yönelik bir saldırıya hazırlanırken, diğer taraftan da İsrail'in vereceği yanıt bekleniyor.

Şarku’l Avsat’ın CBS'den aktardığı habere göre iki ABD'li yetkili 100'den fazla insansız hava aracı (İHA) ve onlarca füzeyle İsrail'deki askeri hedeflere yönelik ‘büyük’ bir saldırı öngördü. Yetkililer, İsraillilerin bu büyüklükte bir saldırıya karşılık vermesinin zor olacağını söylerken, İran'ın gerilimi önlemek için daha küçük çaplı bir saldırı düzenleyebileceğini öne sürdü. AFP'ye göre Beyaz Saray dün (Cuma) İran'ın tehditlerinin ‘gerçek’ olduğunu doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik Komitesi üyesi Cevad Kerimi Kuddusi, dün ülkesinin saatler içinde İsrail'e balistik füzeler fırlatacağını söyledi. Diğer taraftan Kendisini ‘Irak İslami Direnişi’ olarak adlandıran grup, ABD ve İsrail'i Irak'a ya da ‘direniş ekseni’ ülkelerine karşı ‘aptallık’ olarak nitelendirdiği eylemlerde bulunmamaları konusunda uyardı.

İsrail ordusu, ülkenin İran topraklarından saldırıya uğraması halinde İran'a karşı saldırı başlatmaya hazırlanıyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ve ABD'nin İran'a karşı ‘yan yana’ durduğunu söyledi.

Besic'e  bağlı Danishjo Haber Ajansı, ABD ve bölge medyası tarafından operasyonun zamanlaması, boyutu ve kullanılan silahların türü hakkında yayılan bilgileri önemsiz gösterdi. Ajansın Telegram hesabı üzerinden  “İlk olarak ABD’liler meselenin farkında olduklarını göstermeye çalışıyor, ikinci olarak her türlü olasılığa karşı hazırlıklılar ve üçüncü olarak da dikkatleri kendi istedikleri yöne çekmek istiyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU