Gazze: Havadan yapılan yardımın ‘yanlış’ şekilde atılması nedeniyle 18 Filistinli öldü

Gazze’deki Hükümet Medya Ofisi yardımlar için kara geçişlerinin derhal açılması çağrısında bulundu

Gazze üzerinde havadan yapılan insani yardım operasyonu / Fotoğraf: AP

Gazze’deki Hükümet Medya Ofisi, havadan yapılan yardımın ‘yanlış’ şekilde atılması nedeniyle 18 Filistinlinin öldüğünü bildirerek, ‘yararsız’ olan bu hava yardım operasyonlarının durdurulması ve kara geçişlerinin derhal açılması çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Arap Dünyası Haber Ajansı’ndan (AWP) aktardığına göre ofis tarafından bugün yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki onlarca aç vatandaşın uçaklarla denize atılan yardımları almak için denize girdiği ve 12 kişinin burada boğuldu ifade edildi.

Açıklamada, 6 kişinin de uçakların ‘yanlışlıkla düşürdüğü’ yardımları almaya çalışırken, devam eden kıtlık nedeniyle birden fazla yerde yaşanan izdiham sonucu hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

Hükümetin Medya Ofisi, havadan yardım operasyonlarının ‘açlık çeken vatandaşların hayatları için gerçek bir tehdit’ haline geldiği konusunda uyardı.

Söz konusu açıklamada, “Bu zararlı, yanlış, uygunsuz ve yararsız şekilde yapılan yardım teslimatlarına son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Altı aydır açlık ve ciddi gıda sıkıntısı çeken Filistinlilere insani yardım ulaştırılması için kara geçişlerinin bir an önce ve hızla açılmasını talep ediyoruz” denildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU