Ekrem İmamoğlu: "İmamoğlu bunu hatırlamadı" diye zıp zıplıyorlar, izledikçe gülmekten kırılıyorum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kabataş Transfer Merkezi 1. Etap Açılışı Töreni’nde konuştu

Ekrem İmamoğlu, "Bizim belediyecilik ve hizmet anlayışımızla başa çıkamayacaklarını görenler şimdi yine her seçimde önce alışık olduğumuz tavırlarıyla bir kısım türlü türlü hileler ya da kumpaslar kurmaya çalışıyorlar. Olsun varsın çalışsınlar, herkesin ilgi alanı var. Bizim ilgi alanımıza girmiyor, onların ilgi alanı böyle" dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu açılışta özetle şunları söyledi:


"Onların ilgi alanı kumpaslar"

Bizi bu göreve layık gördüğünüz günden bu yana elimizden geleni yalnız bu şehrin belediye başkanı değil muhafızı olma duygusuyla işimizi yapıyoruz. Bizim belediyecilik ve hizmet anlayışımızla başa çıkamayacaklarını görenler şimdi yine her seçimde önce alışık olduğumuz tavırlarıyla bir kısım türlü türlü hileler ya da kumpaslar kurmaya çalışıyorlar. Olsun varsın çalışsınlar, herkesin ilgi alanı var. Bizim ilgi alanımıza girmiyor, onların ilgi alanı böyle. Yapacak bir şey yok.

2019 seçiminde kocaman bir vaat setim vardı. Çok çalışmıştık. 3 ayda olağanüstü bir set çalışmıştık. Yüzlerce akademik kimlik, yüzlerce siyasi insan öyle bir akış sağlamıştık ve öyle sağlam bir koordinasyon kurmuştuk ki muhteşem bir çalışma ortaya çıkmıştı. Gündüz seçim kampanyası, akşam 7 saat, 6 saat gece yarılarına kadar insanlarla beraber o vaat dizinin neler olduğuna birlikte karar verme sistemini kurmak muhteşemdi. Bu kadar detaylı bir oran vermeyecektim ama artık veriyorum. Yüzde 87’sini bu beş yıla sığdırmanın gururunu taşıyorum. Yüzde 87 önemli bir başarı. Nadiren doğru konuşan rakibim bile bu hakkı teslim etti. Bence yıllar geçecek bu yüzde 87 ile anılacak sadece. Bu seçimden ona bir tek bu kalacak. Allah’ı var o yüzde 87’sini yaptı dedi biliyorsunuz. Teşekkür ederim kendisine.

"Vallahi hiç kızmıyorum"

Televizyonlara, canlı yayınlara katılıyorum. 200 sayfalık vaat setimden en az bilinen bir tanesini, hatta hatırlıyorum işte sosyal tesislerde haftada bir gün şu yapılacak demişsiniz, o kadar detay yazmışız ki. Canlı yayında bana soruyorlar. Bende de birileri gibi ‘yaptım’ diyip geçiştiren bir ruh hali yok. Sonradan zaten yapıp yapmadığımı, bilmiyorum o an da hatırlamayabilirim. Açıkça ben rakiplerime de benzemem emin olmak isterim. ‘Hatırlamıyorum, kontrol edip size bilgi vereyim’ diyorum. Bu gayet insani, dopruy bir hamle olduğunu, cevap olduğunu düşünüyorum. Vay efendim ‘İmamoğlu’ hatırlamıyor. Yüzlerce vaatten birini hatırlamıyor.

Onlara öyle bir etki bıraktım ki demek ki, her şeyi hatırladığımda şok oluyorlar ya ‘İmamoğlu bunu niye hatırlamadı’ diye vahlanıyorlar. Hani gençlerin deyişi var ya ‘ben şok’ onlar da şok oluyorlar tabi buunu görünce. Tabii üç gündür tepiniyorlar bunun üzerinde. Çok da eğlenceli açıkçası. Onlar zannediyor ki, İmamoğlu kızıyor. Vallahi hiç kızmıyorum. Onlara bakıp hem çok mutlu oluyorum hem de eğleniyorum. Beni beş yıllık icraatlerimizle eleştiremeyenlerin ‘hatırlamadım’ dedim diye zıp zıp zıplamalarıyla gülmekten kırılıyorum. Ne mutlu bana ne mutlu tüm yol arkadaşlarıma.

"Bu şehrin başına bela gelmesini engelleyeceğiz"

Biz önemli bir algıyı değiştirdik. Önceden çalıyor ama çalışıyor böyle bir algı vardı biz bunu yerle bir ettik. Milletimiz artık şunu diyor; hem çalmıyor hem de çalışıyor. O yüzden şaşkınlar anlayamıyorlar. Bunu da yerleştireceğiz. Önümüzdeki dönemde vitesi daha da arttıracağız. Bizi artık izleyemeyecekler, izlemekten vazgeçecekler. Çünkü biz ufuk çizgisini geçeceğiz bizi göremeyecekler. O kadar geriye kalacaklar. Enerjimizi ve gücümüzü daha da büyüteceğiz. 5 yıldaki yönetimin 25 yılda yapıldığından çok daha fazla iş yapması bize şöyle bir hedef koyuyor; 10 yılda 50 yıla bedel iş yapan belediyeciliği bu şehre yansıtacağız. Ama daha çok da bu şehrin başını belalardan koruyacağız. Bu şehrin başına bir bela gelmesini, ihanet gelmesini engelleyeceğiz.

"65 kilometreyi adımlasın"

Programının sonraki bölümünde Üsküdar Salacak Sahil düzenlememizin ilk etabında konuşan Ekrem İmamoğlu; Murat Kurum'un Şehircilik Bakanı'yken Üsküdar sahiline imar izni verdiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

Bizden önceki yönetimden çok daha az bütçeyle çok daha fazla işler yaptık. Onların 25 yılda yaptığı metronun beş yılda yarısını yaptık. 5 yılda 65 kilometre metro açmış olacağız yarın Ataköy-İkitelli’yi açarak. Onlara görev vereceğiz 65 kilometreyi adımla diye. Tahminimce Türkiye turu attıracağız onlara.

Kibir batağına gömülüp milletten o kadar uzaklaştılar ki Kent Lokantaları’nı bile küçümseyecek kadar kibire boğuldular. Kent Lokantaları 40 liraya tam bir öğün yemek yiyen vatandaşlarımızın ve oraya giden insanlarımızın kandırıldığını iddia edecek kadar ileri gittiler. Kendilerinin yarattığı pahalılığa ve ekonomik zorluklardan bunalmış vatandaşlarımızdan özür dileyeceklerine hakaret ettiler. Onlar sadece vatandaşın oyunu almaya ve kurdukları israf düzenini sürdürmeye odaklı insanlar. Bir kişinin emirlerini yerine getirmeye odaklanmış ve şartlanmışlar. Sadece bir avuç rantçıyı, bir avuç işgalciyi korumakla meşguller. Üsküdar sahillerini işgal edenlerin kimler tarafından nasıl korunduğunu biliyorsunuz. Yıkım yaptığımızda oraya bizim polisimizi nöbet tutmaya mecbur kıldılar. 1 hafta… Utanmadan, sıkılmadan. Ama biz yılmadık, halka ait olanı halka açtık. 

Yıkımını yaptığımız yerin bir haftada Şehircilik Bakanı iken izin çıkardılar ve imar çıkardılar biliyor musunuz? Şaka gibi. Tabi itirazlarımızla o imar iptal edildi. Şaka gibi. Kim için? Ne için? Kim o? Şimdi aday. Hadi işine.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU