Filistin Başbakanı: Gazze Şeridi’ndeki açlık ‘yalnızca havadan yemek bırakmakla’ çözülmüyor

Iştiyye, “Eğer amaç yardım sağlamaksa, Gazze’ye giden beş geçiş noktası var ve yardımlar denizde üç gün beklemek yerine bu geçişlerden birkaç saat içinde ulaştırılabiliyor” dedi

Filistin Başbakanı Muhammad Iştiyye / Fotoğraf: Başbakanlık Ofisi Facebook sayfası

Filistin Başbakanı Muhammad Iştiyye, Gazze Şeridi’ndeki açlık krizinin ‘yalnızca havadan yemek bırakmakla’ değil, ‘öncelikle suçun durdurulması’ ve Birleşmiş Milletler (BM), Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) gözetiminde yardım ulaştırılarak çözüleceğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Arap Dünyası Haber Ajansı’ndan (AWP) aktardığına göre, Iştiyye bugün hükümet toplantısının başında yaptığı konuşmada, “Aç olan insanlara yönelik en kolay ve en cömert çözüm, öncelikle suçu durdurmak ve UNRWA’nın denetimi altında geçiş noktaları ve limanlar üzerinden ulaştırılmasıdır” dedi.

Iştiyye, “Eğer amaç yardım sağlamaksa, Gazze’ye giden beş geçiş noktası var ve yardımlar denizde üç gün beklemek yerine bu geçişlerden birkaç saat içinde ulaştırılabiliyor” diye ekledi.

Başbakan, İsrail hükümetine yönelik, şehit ve tutuklu ailelerine ödenen, bir milyar doları aşan tutardaki Filistin Yönetimi fonlarının serbest bırakılması yönündeki talebini yineledi.

Iştiyye, Uluslararası Kızılhaç’ı İsrail hapishanelerindeki tutukluları ziyaret etmeye çağırdı ve ‘bu hapishanelerde yaşanan vahşeti’ durdurmak için acil müdahale ihtiyacını vurguladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU