İsrail Lübnan’ın güneyine yönelik saldırılarını artırdı

İsrail Savunma Bakanı: Hizbullah’ın saldırganlığı bizi Lübnan’a yönelik askeri faaliyetlere ilişkin karar vermede kritik noktaya yaklaştırıyor

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Kafra kasabasına düzenlediği hava saldırısının etkileri / Fotoğraf: Sosyal medya

İsrail savaş uçakları dün Lübnan’ın güneyinde Nebatiye vilayeti de dahil olmak üzere dört ilçeyi hedef alan geniş kapsamlı hava saldırıları düzenledi.

Saldırılarda, Hula kasabasında en az üç sivil hayatını kaybederken, çok sayıda ev de yıkıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savaş uçakları ayrıca Sidon, Zahrani ve Nebatiye bölgelerinde ses bariyerini aşarak, Lübnan’ın güneyindeki birçok bölgenin hava sahasında çok alçak irtifada uçtu.

Bu saldırılardan önce İsrail tarafından yapılan açıklamada, Kiryat Şmona’daki iki binanın Lübnan’ın güneyinden fırlatılan füzelerle vurulduğu ifade edildi.

Hizbullah, köylere ve sivillere yönelik güdümlü füze saldırısı sırasında Natua yerleşim yerindeki bir Merkava tankını hedef aldıklarını ve tank mürettebatının öldürüldüğünü ve yaralandığını bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein’in, Beyrut'tan gelen İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ile Tel Aviv’de görüşmesinin ardından gerilim tırmandı. Galant, Hizbullah’la devam eden gerginliğin ‘askeri gerilimi artırdığı’ yönündeki uyarısını tekrarladı.

İsrail Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre Galant ve Hockstein, Hizbullah’ın devam eden saldırılarını görüştü. Görüşmede ayrıca, Lübnan sınır bölgesindeki güvenlik durumu düzeldikten sonra İsrail’in kuzeyindeki sakinlerin evlerine dönmelerini sağlayacak bir anlaşmaya varmak için gösterilen siyasi çabalar da ele alındı.

Galant, Hochstein’a, Tel Aviv’in Lübnan sınırında gerilimin tırmanmasını önlemek amacıyla bir anlaşmaya varılması yönündeki siyasi çabalara bağlılığı konusunda bilgi verdi. İsrail Savunma Bakanı, “Hizbullah’ın saldırganlığı bizi Lübnan’a yönelik askeri faaliyetlere ilişkin karar vermede kritik bir noktaya yaklaştırıyor” şeklinde uyarıda bulundu.

Hizbullah ise İsrail’in savaşı genişletmesine karşılık verme sözü verdi. Hizbullah Parlamento Bloğu Başkanı Muhammed Raad, “Silahlarımızın tamamını kullanmadık. Henüz depolarını açmadık ve düşman bunu biliyor” ifadelerini kullandı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU