Star Wars'un Anakin Skywalker'ı eleştirileri yanıtladı

42 yaşındaki aktörün serideki ilk filmi "Klonların Saldırısı"ydı

(Reuters)

Star Wars aktörü Hayden Christensen serinin prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film -çn.) üçlemesindeki Anakin Skywalker performansını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Christensen ilk olarak Yıldız Savaşları: Bölüm II - Klonların Saldırısı'nda (Star Wars: Episode II - Attack of the Clones) Anakin'i canlandırmış, ikinci performansınıysa Yıldız Savaşları: Bölüm III - Sith'in İntikamı'nda (Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith) sergilemişti.

Bu iki performans da o dönemde çok eleştirilmişti ancak şimdi genel kanı, en iyi Star Wars filmlerinden bazıları oldukları yönünde.

42 yaşındaki aktör yıllar içinde Star Wars hayranları arasında popülerliğini artırsa da bu her zaman böyle değildi.

Empire Magazine'e verdiği röportajda Christensen şunları söyledi: 

Star Wars'un sahip olduğu kültürel etki nedeniyle bu karakterler neredeyse kamu malı haline geldi ve insanlar onlar üzerinde bir sahiplik duygusu hissediyor.

Karakter eleştirildi, performansım eleştirildi ve bu kısım berbattı.

Bence bu tür eleştiriler, kendi inançsızlıklarını askıya almadaki başarısızlıklarından kaynaklanıyor.

Açılış metni "Uzun zaman önce, çok çok uzak bir galakside" diye başlıyor, bu da her şeyin mümkün olabileceğine dair bir zemin hazırlıyor. Bu insanlar bizim beklediğimiz gibi konuşup davranmak zorunda değil.

Christensen filmler boyunca Anakin'in diyaloglarına yöneltilen ve yanlış yönlendirildiğini düşündüğü eleştirilere atıfta bulundu.

Star Wars serisindeki 20 yıllık yolculuğunu "dikkat çekici" ve "iç açıcı" diye değerlendiren Christensen, bugünlerde hayranlarından gördüğü ilgiyi takdir ettiğini söyledi.

Christensen, Obi-Wan Kenobi ve Ahsoka da dahil daha yakın tarihli bazı Star Wars dizilerinde Anakin/Darth Vader rolüne geri döndü.
 

Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi'de Obi-Wan (Ewan McGregor) ve Darth Vader (Hayden Christensen) (Disney Plus)


Ünlü oyuncu, seriye geri dönmek hakkındaysa "ölmeden önce yapılacaklar listemde bulunduğunu benim de bilmediğim bir maddeydi" dedi.

Röportajın başka bir yerinde Christensen, Leonardo DiCaprio'nun da yarışta olduğunu duyduğunda Anakin rolünü alacağını düşünmediğini açıkladı.

Leonardo ve bir grup başka aktörle görüştüklerini duymuştum.

Bu da rolün başka bir aktöre gideceği yönündeki düşüncemi doğrulamıştı. Tüm seçme süreci boyunca, ilk günden itibaren rolü alamayacağımı kendime söylemiştim. Böyle bir ihtimal yoktu.

Sanırım bu bana çok yardımcı olmuştu çünkü beni pek çok açıdan özgürleştirmişti. Bu yüzden rolü aldığımda benim için gerçekten sürpriz olmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU