Disney+'ın epik tarihi draması sona erdi: Peki devamı gelecek mi?

"İnsanlar daha fazlasını istiyor mu?"

Shogun'ın başrollerinde Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis, Anna Sawai ve Takehiro Hira uer alıyor (AP)

Disney+'ta gösterime giren ve izleyicilerin "yeni Game of Thrones" diye nitelendirdiği drama dizisi Shōgun'ın ardındaki beyinler Justin Marks ve Rachel Kondo, James Clavell'in 1300 sayfalık romanını baştan sona okudu. Ancak sosyal medyada diziyle ilgili yazılanları okumamayı tercih ediyorlar.

Hollywood Reporter'a konuşan Marks, şöyle diyor:

Hawaii'de Maui adasında 70 tavuk ve horozla birlikte yaşıyoruz. Ve bildiğimiz kadarıyla arazimizdeki tavukların hiçbiri Shōgun'ı izlemedi. Yani ortalık epey sessizdi.

Kondo "O kadar da sessiz değil" diye Marks'ı düzeltip ekliyor:

Ama Shōgun hakkında konuşmuyorlar.

17. yüzyıl feodal Japonya'sının vahşetini gözler önüne seren FX dizisi, 10. bölümünün de gösterime girmesinin ardından sona erdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İzleyiciler tarafından "inanılmaz" diye nitelenen dizi tüm sezon boyunca, internetin de sevgilisi oldu. Sosyal medya kullanıcıları, dizi için internet mimleri hazırladı, övgü dolu yorumlar yağdırdı.

Mini dizi olarak gösterime sokulan Shōgun, en azından Clavell'in romanı söz konusu olduğunda tamamlandı ancak izleyiciler dizinin devam etmesini istiyor. İkinci sezonun gelip gelmeyeceği sorusuna Marks şu yanıtı veriyor:

Bence bir hikayemiz olsaydı, bir hikaye bulabilseydik, buna açık olurduk. Ama kimsenin bir yol haritası olmadan hareket etmek isteyeceğini sanmıyorum. Ayrıca mesele şu ki, insanlar daha fazlasını istiyor mu?

Marks, dizinin bu kadar sevilmesinin ardında kitabın olduğunu düşünüyor. "Benim için önemli olan kitap" diyen senarist sözlerini şöyle sürdürdü: 

Büyük hikayelerin zamansız olduğundan bahsederiz ve bence Shōgun bir kitap olarak bunun mükemmel bir örneği. Beni daha önce hiç gitmediğim bir yere götüren, gerçekten var olduklarını hissettiren ve şaşırtacak karakterler gösteren bir şey olduğunu hissetmek istiyorsunuz. James Clavell'in Shōgun'da yaptığı her şey bu. Biz de bu bayrağı düşürmemeye çalışıyorduk.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU