Star Wars'un yıldızı, bu rolü ilk başta istemediğini söyledi

The Mandalorian ve Grogu adlı yeni Yıldız Savaşları filmi bu ay duyurulmuştu

Ewan, 2022'de çıkan Disney+ dizisi Obi-Wan Kenobi'yle Yıldız Savaşları evrenine geri dönmüştü (AFP)

Ewan McGregor, Yıldız Savaşları (Star Wars) serisinde ilk başta Obi-Wan Kenobi'yi oynamak istemediğini açıklayarak "Bunun hiç de benim kişiliğimi yansıttığını düşünmüyordum" diye itiraf etti.

52 yaşındaki İskoç aktör, 1999'da Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike'de (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) oynamasından önce başka bir projede rol almaya kararlı olduğunu söyledi.

Variety'ye konuşan McGregor şöyle dedi:

[Yıldız Savaşları] benim açımdan kesin karara bağlanmış bir şey değildi. Bunun hiç de benim kişiliğimi yansıttığını düşünmüyordum. O noktada bir Danny Boyle oyuncusu olduğuma inanıyordum. Kumsal (The Beach) daha önemliydi ve bunda ciddiydim, lakayt değildim. Pek çok kişiden tavsiye istedim.

George Lucas'ın bilimkurgu serisinin kadrosuna katıldığı 1990'ların ortalarında McGregor, Britanyalı yönetmen Boyle'la yaptığı Trainspotting ve Olağanüstü Bir Hayat (A Life Less Ordinary) gibi işlerle tanınıyordu.

Boyle'un yönettiği 2000 yapımı macera filmi Kumsal'ın başrolüne ilk başta McGregor seçilmiş ama nihayatinde onun yerini Leonardo DiCaprio almıştı.

Obi-Wan Kenobi mirası üzerine konuşan McGregor, "Pek çok kişinin gözünde bu karakter olmaktan mutluyum ama bu filmler çıktığında hiç sevilmediler. Bu zordu. İlki yerden yere vuruldu ve bizim halen iki tane daha yapmamız gerekiyordu! Saldırılan bir filmde oynamak çok tuhaftı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike, kötü eleştiriler almasına rağmen gişede 1 milyar sterlinin (yaklaşık 39 milyar TL) üzerinde hasılat yaptı.

McGregor üçlemeyi 2002 tarihli Bölüm II - Klonların Saldırısı (Episode II - Attack Of The Clones) ve 2005 yapımı Bölüm III - Sith'in İntikamı'yla (Episode III - Revenge Of The Sith) tamamladı.

Trainspotting'le tanınan oyuncu 2015'te, o yılın en çok hasılat yapan filmi Güç Uyanıyor'daki (The Force Awakens) küçük bir seslendirme kameosuyla Yıldız Savaşları evrenine geri döndü. Daha sonra kendi Disney+ spin-off dizisi Obi-Wan Kenobi'de rol aldı.

Önceki haftalarda The Mandalorian ve Grogu adlı yeni bir Yıldız Savaşları filmi duyurulmuştu. Disney dizisi The Mandalorian'ın devamı olan ve yönetmen koltuğunda Jon Favreau'nun oturduğu film, popüler Bebek Yoda (diğer adıyla Grogu) karakterini beyazperdeye taşıyacak.

TV dizisi The Mandalorian'ın yaratıcısı Favreau, Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy ve Dave Filoni'yla birlikte filmin yapımcılığını da üstlenecek.

"Beyazperde için mükemmel bir seçim" diye nitelendirilen yeni filmin ayrıntıları halihazırda gizli tutulsa da prodüksiyonun 2024'te başlayacağı doğrulanmıştı.

Favreau, "George Lucas'ın yarattığı zengin dünyada geçen hikayeler anlatmayı çok sevdim" demişti.

Mandalorian ve çırağı Grogu'yu beyazperdeye taşıma ihtimali son derece heyecan verici.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU