Tupac'ın mirasçılarının temsilcisi, Drake'i dava etmekle tehdit ediyor

Mirasçıların temsilcisi, ihtarnamede mirasçıların Drake'in bu şarkıyı yapmasına "asla onay vermeyeceğini" belirtiyor

(AFP)

Tupac Shakur'un mirasçılarının temsilcisi; Drake'in, rap ikonunun yapay zeka tarafından oluşturulmuş vokallerinin bir versiyonunu içeren şarkıyı kaldırmaması halinde Kanadalı müzisyeni dava etmekle tehdit etti.

Söz konusu parça Taylor Made Freestyle, 19 Nisan'da yayımlanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkı, hem Taylor Swift'e hem de Kendrick Lamar'a gönderme yapan bir diss parçası ve Lamar'ın Batı Yakası rap idollerinden ikisinin yani Tupac ve Snoop Dogg'un yapay zekayla oluşturulmuş versiyonlarını içeriyor.

Billboard'un 24 Nisan çarşamba günü elde ettiği ihtarnamede; avukat Howard King, Drake'e Taylor Made Freestyle'ı kaldırması için 24 saati olduğunu aksi takdirde Tupac'ın mirasçılarının kendisine karşı "tüm yasal yollara başvuracağını" belirtti.

King ihtarnamede, "Mirasçılar, Tupac'ın sesinin ve kişiliğinin izinsiz kullanımından dolayı derin bir dehşet ve hayal kırıklığı duyuyor" diye yazdı.

Bu kayıt sadece Tupac'ın reklam haklarını ve mirasçıların yasal haklarını açıkça ihlal etmekle kalmıyor, aynı zamanda tüm zamanların en büyük hip-hop sanatçılarından birinin mirasını bariz bir şekilde kötüye kullanıyor. Mirasçılar bu kullanım için asla onay vermezdi.

King, Tupac'ın mirasçılarının özellikle Lamar'a yönelik hakaretleri doğru bulmadığını da sözlerine ekledi.

Tupac'ın sesinin, Tupac'a ve mirasçılarına hem kamuoyu önünde hem de özel olarak saygı duymaktan başka bir şey yapmayan, mirasçıların iyi dostu Kendrick Lamar'a karşı izinsiz ve aynı derecede dehşet verici bir şekilde kullanılması hakareti daha da ağırlaştırıyor.

The Independent yorum için Drake'in temsilcileriyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

İhtarnamenin sonunda son tarihin 25 Nisan Perşembe günü Pasifik yerel saatiyle öğlen olduğu belirtiliyor. Bu tarihe kadar Drake'in temsilcilerinin "bu vokallerin kaldırılması için gerekli tüm adımları hızlıca attıklarını" teyit etmesi gerekiyor. 

King sözlerine şöyle devam ediyor:

Eğer bu talebe uyarsanız, mirasçılar bu meseleyi çözmek için gayri resmi bir müzakerenin mantıklı olup olmadığını değerlendirecek. Eğer buna uymazsanız da müvekkilimiz, bu firmaya; mirasın telif hakkı, reklam ve kişilik haklarının ihlaliyle ilgili tazminatlar, ihtiyati tedbir, cezai tazminat ve avukatlık ücretlerinin karşılanması dahil ancak bunlarla da sınırlı olmamak üzere tüm yasal yollara başvurma yetkisi vermiştir.

Drake ve Lamar arasında uzun süredir kızışan bir husumet var.

Geçen ay Lamar yeni şarkısında Drake ve rap dünyasındaki rakibi J. Cole'u hedef alarak, bu müzik türünün "üç büyüklerini" temsil etmek yerine sadece "tek büyük" olduğunu iddia etmişti.

Like That adlı şarkı Future ve Metro Boomin'in ortak albümü We Don't Trust You'da yer alıyor. 

Lamar, Drake'in 2023'te çıkan albümü For All The Dogs'ta yer alan First Person Shooter şarkısında J. Cole'un seslendirdiği kısma doğrudan yanıt vermişti. 

O şarkıda Cole şöyle diyor:

En sert MC'yi tartışmalarına bayılıyorum / K-Dot mu, Aubrey mi yoksa ben mi? / Biz üç büyükler bir lig başlattık ama şu anda kendimi Muhammed Ali gibi hissediyorum.

Lamar, K-Dot lakabıyla tanınırken, Aubrey de Drake'in gerçek adı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU