CHP'li Günaydın, Erdoğan'a sordu: Paran yoksa Anagold'un 7,2 milyar dolarlık vergi borcunu niye sildin?

Erdoğan'ın itiraf ettiği birkaç şey var; 21 yıl sonra Hazine'nin tam takır olduğunu ve emeklisine insan onuruna uygun yakışır bir maaş veremeyeceğini ifade ediyor"

Fotoğraf: AA

Günaydın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır." açıklamasına ilişkin  "Biz bu filmi daha evvel görmemiş miydik?" dedi.

"Bu iyi polis kötü polis oyununu bu memleket çok açık olarak gördü." diyen Günaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık, 10 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir." açıklamasını hatırlattı.

Günaydın, "Erdoğan'ın itiraf ettiği birkaç şey var; 21 yıl sonra Hazinenin tam takır olduğunu ve emeklisine insan onuruna uygun yakışır bir maaş veremeyeceğini ifade ediyor. Çok tehlikeli, iki günlük siyasi çıkar uğruna insanları birbirine düşürecek bir açıklama yapıyor. Diyor ki emekliye 'Sana para verirsem memurun maaşından kesmek zorunda kalacağım.'" değerlendirmesini yaptı.

"Emeklilerin ayda 10 bin TL maaşla süründüğünü" ileri süren Günaydın, "Senin paran yoksa Anagold'un 7,2 milyar dolarlık vergi borcunu niye sildin?" diye sordu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU