Paris Barosu’ndan “Süleyman Soylu” açıklaması: Bu taciz hemen sona ermelidir

Paris Barosu Yönetim Kurulu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Diyarbakır Barosu'na yönelik sözlerinden endişe duyduklarını açıkladı

Paris Barosu'ndan Diyarbakır Barosu'na destek / Fotoğraf: DB

Paris Barosu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Onlar (avukatlar) seslerini bir terör örgütüne paralel olarak duyurmaktan haz almaktadırlar… Onları gözlemliyorum ve yakından takip ediyorum. Diyarbakır Barosu, terör örgütü kendisine konuş dediğinde konuşmaktadır” açıklamasına tepki gösterdi. 

Paris Barosu Yönetim Kurulu, Soylu'nun 7 Eylül 2019’da yaptığı bu açıklama için “Uluslararası tehlike altındaki avukatları izleme kurulu üyesi olan ve Türkiye’de temel hakların korunmasına cesurca ve kararlılıkla katkıda bulunan Diyarbakır Barosu’nun hedef gösterildiği” ifadelerini kullandı. 

“Zor durumda olan avukatların durumu daha da kötüleşmiştir”

Soylu'nun ifadelerinin “hukuksal bir altyapıdan yoksun olduğunu, herhangi bir delile ve tanıklığa dayanmadığını” söyleyen Paris Barosu, Tahir Elçi'yi unutmadıklarını da açıklamasına ekledi: 

Bakan'ın kullandığı üslup ve hakaret içeren açıklamalar meslektaşlarımızın hayatları, avukatların özgürlüğü ve mesleğimizin özgür icrası için endişe vericidir.

Zaten zor durumda olan avukatların durumu son zamanlarda daha da kötüleşmiştir.

Paris Barosu ayrıca Kasım 2015’te taciz ve yıldırma hareketleri sonucunda öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi unutmuyor.


“Diyarbakır Barosu’na yönelik uygulamadan endişe duyuyoruz”

Paris Barosu, "24 Ocak 2019 Uluslararası Tehlike Altındaki Avukatlar Günü'nün"  Türkiye’de tehdit edilen avukatlara adadıklarını ve bu konuda seferberlik günü ilan ettiklerini hatırlattı:

Bu seferberlik basit günlük rutin bir seferberlik ile sınırlı kalmaksızın aslında avukatların bağımsızlığı ve görevlerini sürekli bir şekilde özgürce icra etmeleri için destek sunmayı da hedefliyor.

Paris Barosu, ‘İnsan hakları konusundaki davranışlarıyla, uygulamalarıyla ve acılarıyla kendini gösteren’ ve 2018 yılında Ludovic Trarieux jürisi tarafından ‘Yılın Barosu’ seçilen Diyarbakır Barosu ve Başkanı Cihan Aydın’a yönelik bu uygulamadan derin endişe duyuyor ve dayanışma içindedir.

Bu taciz hemen sona ermelidir.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU