Nolan'ın Oppenheimer'ın senaryosu üzerine yazdığı not ortaya çıktı

İkili yaklaşık 20 yıl boyunca 6 filmde birlikte çalıştı

(Universal Pictures)

Cillian Murphy, Oppenheimer senaryosunun kapağına Christopher Nolan'ın yazdığı yüreklendirici ve içten sözleri açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nolan'ın atom bombası konulu Oscar adayı epik filmi için halen ödül kampanyası turunda olan 47 yaşındaki İrlandalı aktör, CBS'in popüler haber programı 60 Minutes'ın son bölümüne katıldı.

Murphy program sırasında senaryosunun bir kopyasını gösterdi ve ön sayfasında aceleyle yazılmış şu ifadeler yer alıyordu:

Sevgili Cillian. Sonunda seni başrolde görmek için bir şans... Sevgiler, Chris.

Peaky Blinders'ın yıldızı, "Chris'e hem açıkça hem de özel olarak her zaman şunu söyledim: Eğer müsait olursam ve bir filmde oynamamı istersen, ben varım. Rolün büyüklüğü gerçekten umurumda değil" dedi.

Ama içten içe, gizlice onun için bir başrol oynamaya can atıyordum.

Murphy ve Nolan uzun zamandır birlikte çalışıyor. Oppenheimer yaklaşık 20 yıl boyunca birlikte yaptıkları 6.  film. Ayrıca, 2010 yapımı Başlangıç (Inception), 2017 yapımı Dunkirk ve üç Batman filminde de birlikte çalışmışlardı. 

Murphy, "Çok abartısız ve mütevazı biri. Chris son derece İngiliz tavrıyla sadece 'Dinle, Oppenheimer hakkında bir senaryo yazdım. Benim Oppenheimer'ım olmanı istiyorum' dedi" diye anlattı.

Harika bir gündü... Aramızda uzun süredir devam eden bir anlayış, güven, kolay iletişim ve saygıya sahibiz. Daha büyük bir sorumluluk almak için doğru zaman olduğunu hissettim. Ve öyle oldu, ki bu çok büyük bir sorumluluktu.

Murphy sözlerine şöyle devam etti:

Chris'le bu işe girerken kendimi güvende hissettim. Yaratıcı ve profesyonel anlamda hayatıma derin bir etkisi oldu. Bana çok ilginç roller teklif etti ve hepsini gerçekten zorlayıcı buldum. Ve onun setlerinde olmayı çok seviyorum.

Önceki haftalarda Murphy, Nolan'ın senaryoları alışılmadık bir şekilde teslim ettiğini açıklamıştı. BAFTA ödüllü yönetmenin senaryolarının her zaman elden teslim edildiğinden emin olduğunu belirtmişti.

GQ'ya konuşan Murphy, "Bunun bir kısmı hikayeyi yayımlamadan önce gizli tutmakla ilgili. Ama bir kısmı da geleneklerle ilgili" demişti.

Bunu hep böyle yaptılar, şimdi neden bıraksınlar ki? Buna gerçekten takdir ettiğim bir ritüel katıyor. Tam bana göre.

Oppenheimer kısa süre önce 2024 BAFTA Ödülleri'ni silip süpürerek En İyi Film ve En İyi Yönetmen de dahil toplam 7 ödül kazandı.

Film ayrıca yaklaşan Oscar'larda en büyük kategorilerin çoğunda olmak üzere tam 13 adaylıkla önde geliyor.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU