Matthew Perry'nin anılmamasına yönelik tepkiler üzerine BAFTA açıklama yaptı

Friends'in yıldızı ödül töreninin anma bölümünde yer almadı

(Reuters)

BAFTA, izleyicilerin televizyonda yayımlanan anma bölümünde Friends'in yıldızı Matthew Perry'nin yer almamasından dolayı duydukları üzüntüyü dile getirmelerinin ardından bir açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BAFTA Film Ödülleri 18 Şubat Pazar günü Londra'daki Royal Festival Hall'da geçen yılın en iyi filmlerini ve sinema dalındaki yetenekleri onurlandırmak üzere düzenlendi.

Doctor Who ve Broadchurch'taki başrolleriyle tanınan İskoç aktör David Tennant törene ev sahipliği yaptı ve bazı izleyicileri ikiye bölen bir konuşmayla töreni başlattı. 

Programın ilerleyen bölümlerinde Friends'in yıldızı Perry'nin anma bölümünde yer almaması eleştirilere neden oldu.

Bu bölümde Ted Lasso'nun oyuncusu Hannah Waddingham, Cyndi Lauper'ın "Time After Time" şarkısının sadeleştirilmiş bir versiyonunu seslendirirken, ekranda geçen yılki törenden bu yana film endüstrisinden bazı hayatını kaybeden figürlerin görüntüleri ve klipleri gösterildi.

Duygu yüklü bölümde Jane Birkin, Glynis Johns, Carl Weathers, Julian Sands, Tom Wilkinson ve Tina Turner gibi yıldızlar anıldı. Harry Belafonte, Alan Arkin ve Sör Michael Gambon da onurlandırıldı.

Ancak, fark edilebilir bir şekilde, Perry anılmadı. 54 yaşındaki aktör yıllardır süren madde bağımlılığının ardından ekimde Los Angeles'taki evinde hayatını kaybetmişti.

Bazı izleyiciler hayal kırıklıklarını dile getirmek için sosyal medyaya yöneldi. Bir X/Twitter kullanıcısı şunları yazdı:

#BAFTA'nın anma bölümünde Matthew Perry'den hiç bahsedilmedi mi? Saygısızlık @BAFTA.

Başka bir hayran da şunları ekledi:

Sadece @BAFTA'nın anma bölümünde #MatthewPerry'i açıkça dahil etmemesine üzülen tek kişinin ben olmadığımdan emin olmak için geldim! Sadece benim olmadığımı gördüğüm için sevindim! #BAFTA2024

Gelen öfkeli tepkiler üzerine BAFTA bir açıklama yayımlayarak Perry'nin dışlanmasının bir dikkatsizlik olmadığını belirtti ve mayısta yapılacak BAFTA TV ödüllerinde onurlandırılacağını teyit etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Mayısta düzenlenecek olan BAFTA Televizyon Ödülleri'nde ve internet sitemizdeki anma bölümünde onurlandırılacağını teyit ediyoruz.

Perry en çok New York'ta geçen özgün sitcom'da 10 sezon boyunca canlandırdığı Chandler Bing rolüyle tanınsa da kariyeri boyunca birçok filmde başrol oynamıştı.
 

Hannah Waddingham
Hannah Waddingham, BAFTA'nın anma bölümünde şarkı söylüyor (BAFTA Film Ödülleri 2024/BBC)


BAFTA'nın internet sitesinde Perry'nin Friends'teki başarısının, "1997 yapımı Ahmaklar Acele Eder (Fools Rush In), 2000 yapımı The Whole Nine Yards ve onun devamı olan 2004 yapımı Katil Komşum Geri Döndü'yle birlikte (The Whole Ten Yards) 2009 yapımı 17 Yeniden (17 Again) (2009) gibi filmlerde rol alma fırsatlarını da beraberinde getirdiği" belirtiliyor.

Kate Beckinsale'in üvey babası olan TV yönetmeni Roy Battersby de aktrisin başlattığı kampanya sayesinde önümüzdeki televizyon ödüllerinde Perry'le birlikte anılacak.

Bir BAFTA sözcüsü yaptığı açıklamada Battersby'yi "ünlü ve çığır açan bir yönetmen" diye nitelendirdi ve BAFTA'nın onun ölümünden "üzüntü duyduğunu" belirtti.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU