Christopher Nolan korku filmi çekmek istiyor

Daha önce bir James Bond filmi yönetmenin "ayrıcalık" olacağını söylemişti

Nolan, Britanya Film Enstitüsü başkanları yemeğinde BFI Fellowship ödülünü kabul etti (AP)

Tüm dikkatler ilk Oscar'ını kazanmak üzere olduğuna neredeyse kesin gözüyle bakılan Christopher Nolan'ın bundan sonra ne yapacağında.

Dünya, 12. uzun metrajlı filmi Oppenheimer'ın 13 dalda Oscar'a aday gösterilmesinin ardından Nolan'ın ayaklarının altında. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oppenheimer En İyi Film dalında, Nolan ise En İyi Yönetmen dalında aday.

IndieWire, Nolan'ın 13. filminin korku türünde olabileceğini, 53 yaşındaki yönetmenin bu fikre sıcak baktığını yazdı. 

Britanya Film Enstitüsü'nün 15 Şubat'ta Londra'da düzenlediği panelde kendisine bir korku filmi çekmeyi düşünüp düşünmeyeceği sorulan Nolan, türlerle oynamayı sevdiğini ve "gerçekten olağanüstü bir fikirle" karşılaşması halinde bunu yapabileceğini söyledi.

"Oppenheimer'da korku unsurları var"

Nolan, "Oppenheimer'da kesinlikle korku unsurları var, konunun da buna uygun olduğunu düşünüyorum" diyerek ekledi:

Korku filmlerinin çok ilginç olduğunu düşünüyorum çünkü çok sinematik araçlara dayanıyorlar. Bu gerçekten de bir şeylere karşı içgüdüsel bir tepkiyle ilgili ve bu yüzden bir noktada korku filmi yapmak isterim.

Britanyalı yönetmen sözlerine şöyle devam etti:

Ama bence gerçekten iyi bir korku filmi, gerçekten olağanüstü bir fikir gerektirir. Ve bunlar da çok az bulunuyor. Bu yüzden henüz buna uygun bir hikaye bulamadım.

Kendini tek bir türe bağlamak istemeyen Nolan, daha önce bir James Bond filmi yönetmenin "ayrıcalık" olacağını da söylemişti.

Eleştirmenlere göre Nolan'ın yöneteceği bir korku filminin yönetmenin önceki işleri gibi yüksek bütçeli olması muhtemel. Böyle bir korku filminin de gişede patlama yapabileceği düşünülüyor.

Nolan'ın son filmi Oppenheimer, 100 milyon dolara çekilmişti.

Nolan, kısa süre önce IndieWire'dan Anne Thompson'a Oppenheimer'ın tür açısından deneysel bir havası olduğunu anlatmıştı. 

Düz diyalogların filmi tıkayabileceğinin farkında olan Nolan, ikinci perdeyi soygun filmi gibi, üçüncü perdeyiyse mahkeme salonu draması olarak çektiğini belirtmişti.


Independent Türkçe, IndieWire, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU