Suudi Arabistan ve Fransa, güvenlik işbirliğini geliştirmenin yollarını görüştü

Görüşmede iki ülkenin işbirliği ve projelerine yönelik ortak bir plan imzalandı

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdülaziz bin Suud bin Nayef, dün başkent Riyad'da Fransız mevkidaşı ile görüştü / Fotoğraf: SPA

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Abdülaziz bin Suud bin Nayef, dün başkent Riyad'da Fransız mevkidaşı Gerald Darmanin ile yaptığı resmi görüşmede, iki ülke arasındaki mevcut güvenlik işbirliği yollarını geliştirmenin yollarını ele aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Abdulaziz bin Suud, görüşmenin Kral Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz'in, iki ülke arasındaki tarihi ilişkiler ışığında güvenlik iş birliğini geliştirme yönündeki direktifleri üzerine gerçekleştiğini söyledi.

Görüşmede, bir dizi ortak ilgi alanları, iki ülkenin içişleri bakanlıkları arasında işbirliği girişimleri ve projelerine yönelik ortak bir plan imzalandı.

Görüşmeye Suudi Arabistan İçişleri Bakan Yardımcısı Dr. Hişam el- Falih, Bakanlık Müsteşarı Dr. Halid el Batal, Güvenlik İşleri Müsteşarı Muhammed el Muhanna, Kamu Güvenliği Direktörü Korgeneral Muhammed el Bassami, Bakanlığın Araştırma ve Araştırma Ofisi Genel Müdürü Tümgeneral Halid el Arvan, Uluslararası ortaklık programları sorumlusu Tümgeneral Muhammed el Habdan, Hukuk İşleri ve Uluslararası İşbirliği Genel Müdürü Ahmed el İsa katılım sağladı. Fransa tarafından ise Fransa’nın Riyad Büyükelçisi Ludovic Pouille ve İçişleri Bakanlığı'ndan çok sayıda üst düzey yetkili katıldı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU