Oppenheimer'ın yıldızı "iyi bulmadığı" filmini açıkladı

Oscar adayı aktör 2005 yapımı Gece Uçuşu'nda Rachel McAdams'la başrolleri paylaşmıştı

(AFP)

Cillian Murphy oyunculuk kariyerini değerlendirirken geçmiş filmlerinden hangisini pek sevmediğini açıkladı.

Oppenheimer'la bilinen 47 yaşındaki oyuncu, aralarında Başlangıç (Inception), Sessiz Bir Yer 2 (A Quiet Place Part II) ve Dunkirk'ün de yer aldığı çok sayıda gişe canavarı filmde rol aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

GQ'ya verdiği yeni röportajda Murphy'ye daha az izlenen rollerinden, karizmatik suikastçı Jackson Rippner'ı canlandırdığı ve Rachel McAdams'la oynadığı 2005 yapımı Gece Uçuşu (Red Eye) soruldu.

Oyuncu "Rachel McAdams'ı seviyorum ve filmi çekerken eğlendik" dedi.

Ama iyi bir film olduğunu düşünmüyorum. İyi bir B filmi.

Projeye neden katılmayı seçtiğini açıklayan İrlandalı aktör "Sanırım filmdeki ikilikten dolayı. Bu yüzden oynamak istedim. Bu ikilik meselesi. İyi adam ve kötü adam bir arada" dedi.

Bana cazip gelmesinin tek nedeni bunu yapabilmekti. O dönüş yani, anlıyor musunuz?

Yönetmen Wes Craven'ın filminde Murphy'nin canlandırdığı Jackson, İç Güvenlik Bakanı'na yönelik suikast görevindeyken, bir otel müdürü (McAdams) kendisine yardım etsin diye müdürün babasını (Brian Cox) kaçırıyor.

Gece Uçuşu'nun çekimleri hakkında yine GQ'ya konuşan McAdams, Murphy'yle birlikte çalışmayı sevgi dolu bir şekilde anlattı.

Oyuncu "En kibar kişilerin bazen kötü adamları en iyi şekilde oynadığını söylerler" dedi.

Her gün müzik dinleyip gevezelik ederken getirdiği çengel bulmacayı çözerdi ve nezaketle benim de katılmama izin verirdi... Sanırım o zamanlar Cillian hakkında aldığım bir numaralı soru kontakt lens takıp takmadığıydı.

Daha önce Uproxx'a verdiği 2021 tarihli bir röportajda film hakkındaki görüşlerini paylaşan Murphy, bu yapımı "ucuz" diye nitelendirmişti.

O zamanlar aktör, "Daha genç bir oyuncuyken, oynadığım her şeye gerçekten çok yüklenirdim. Kendimi izlemekten nefret ederdim. Ekranda kendime bakmaktan nefret ederdim. Filmi ilk izlediğimde, 'Ah, bir bakıma ucuz bir B filmi' dediğimi hatırlıyorum. Rachel McAdams mükemmeldi" demişti.

Fakat ben çok incelikli bir performans sergilediğimi düşünmüyordum. Ama izleyiciler filmi sevdiyse bu harika bir şey. Ben bundan memnunum. Artık bir şeylere bakarken kendime daha az yükleniyorum. Yaptığım işi aşırı derecede eleştirmeyi azalttım. Ama dürüst olmak gerekirse bu muhtemelen o dönemden kalma bir şey.

Christopher Nolan'ın Oscar adayı filmi Oppenheimer'da dünyanın ilk nükleer bombasının geliştirilmesine öncülük eden fizikçi J. Robert Oppenheimer'ı canlandıran Murphy bu son rolüyle, 2024 Akademi Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu adaylığı kazandı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU