CHP'den Hatay için Haluk Levent'e teklif götürüldü

Haluk Levent, kendisine adaylık teklifi götürülmesine ilişkin açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday olması sonrası kamuoyunda tartışmalar yaşanmış, parti yöneticileri de anketlere göre yeni bir adayın belirlenebileceği yönünde açıklamalar yapmıştı.

Gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, toplantı öncesi CHP yönetiminin Haluk Levent'e teklif götürdüğünü belirtti.

Gazeteci İsmail Saymaz da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Haluk Levent’le konuştuğunu kaydederek, “CHP’nin üç gün önce kendisine Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı teklifi getirdiğini söyledi. Levent, bana şunları anlattı: “AHBAP başkanıyım. Üyelerime ve bizi destekleyen herkese siyaset dışı kalacağıma dair sözüm var diyerek, kabul etmedim” dedi.

Haluk Levent'ten açıklama 

CHP'nin teklifine ilişkin açıklamada bulunan AHBAP Başkanı ve sanatçı Haluk Levent, şunları söyledi:

CHP’den Hatay Büyükşehir başkan adaylığı için teklif gelmesi hakkında: Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var??

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU