Lübnan: Vergiler kamu yönetimini felç ediyor

Lübnan’da vergiler kamu yönetimini felç ediyor. Lübnan sokaklarında kuyruklar yeniden oluştu

Beyrut'ta, akaryakıt istasyonlarından birinin önünde arabalar sıraya girdi / Fotoğraf: Lübnan Merkeziyye Haber Ajansı

2024 bütçesine, Lübnan yetkililerinin eklediği vergiler ve harçlar üzerine yapılan protestolar, kamu yönetimini felç etti. Lübnan’da, akaryakıt istasyonlarında kuyrukları yeniden oluşturdu, bu manzara 2021 sonbaharındaki yakıt krizinden beri tekrarlanmamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sayıları yaklaşık 12 bin olan kamu idaresi çalışanları, 9 Şubat'a kadar devam edecek uyarı grevine başladı. Çalışanlar, “Bütçeye yüksek harç ve vergilerin dahil edilmesine, maaş ve yardımlarda uygun bir artışın olmamasına tepki gösteriyor, bu durum çözülmediği takdirde grevin ucu açık olacak”. 

Adli kaynakların Şarku’l Avsat’a verdiği bilgiye göre, Perşembe günü sayıları 800 ila bin arasında değişen adli yardımcı, Lübnan mahkemelerindeki çalışma sürecini tehdit eden greve katılıyor.

Çalışanlar, bütçenin “asgari ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olmadığını” söylüyor; geçen yılki yedi kat yapılan artışa ek olarak, maaşlara üç kat artış yapılmasına onay verildi. Bu da çalışanların yüzde 80’inin maaşlarının aylık 200 dolara yaklaştığı anlamına geliyor.

Bütçeye itirazlar sadece çalışanlarla sınırlı kalmayıp, vergi ve ücret artışlarından etkilenen sektörleri de kapsıyor. Bunların en öne çıkanları petrol türevleri; Lübnan’da, Salı gecesi ve Çarşamba sabahı, akaryakıt ve benzin istasyonları önünde yakıtın kesilmesi korkusuyla uzun kuyruklar oluştu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU