Wednesday'in yıldızının yeni filmi gişede çakıldı

"Sanatsal görünmeye çalışan bayağı bir drama"

Popüler Netflix dizisi Wednesday'in yıldızı Ortega, Çığlık (Scream) serisinin son iki filminde de övgü alan performanslar sergilemişti (Point Grey Pictures)

Genç yıldız Jenna Ortega'nın yeni filmi Miller's Girl, eleştirmenlerden aldığı kötü yorumların ardından gişede de fiyaskoyla sonuçlandı.

Başrolde Ortega'ya The Hobbit'in yıldızı Martin Freeman'ın eşlik ettiği film, Jonathan Miller adlı profesörle yetenekli öğrencisi Cairo arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

"Bir parfüm reklamının entelektüel ağırlığına sahip"

Prömiyerini 11 Ocak'ta Palm Springs Film Festivali'nde yapan Miller's Girl, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 41 sinema yazarının yorumuna göre 100 üzerinden sadece 34 puan alabildi.

CNN'den Brian Lowry, "Kabaca bir parfüm reklamının entelektüel ağırlığına sahip" dediği filmle ilgili eleştirisinde şu ifadeleri kullandı: 

Tüm yanlış yönleriyle eskimiş ve ürkütücü olan bu film, 1980'lerde alay konusu olmaktan kurtulmuş olabilir ama bugün tokatlanmayı hak ediyor.

Culture Mix'ten Carla Hay ise filmi, "Sanatsal görünmeye çalışan bayağı bir drama" diye nitelendirdi.
 


Wall Street Journal'dan Kyle Smith ise şu yorumu yaptı:

Sadece cömert biri bu senaryoya D+'dan daha iyi bir not verebilir.

Deadline'a göre, ABD'de 350 salonda gösterime giren Miller's Girl'ün üç günlük açılış hafta sonu hasılatı sadece 321 bin dolar. 

En düşük açılış

Bu, ABD'de gösterime giren herhangi bir Jenna Ortega filmi için en düşük açılış hafta sonu rakamına işaret ediyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erotik dramanın aralıkta yayımlanan fragmanı, 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Cairo Sweet ve kendisinden yaşça büyük profesörü Jonathan Miller'ı izleyiciyle tanıştırmıştı.

Dağıtım haklarını Lionsgate Films'in satın aldığı film, ikilinin ilişkisine şantaj ve tehdit gibi öğelerin de karışmasıyla tedirgin edici bir hal alıyor.

Eleştirmenler, Miller's Girl'ün tehlikeli klişelerle oynadığı ve genç kadınlara suçlayıcı bir bakış sunduğu konusunda uyarmıştı.

Yönetmenliğini Halley Bartlett'ın üstlendiği film, ABD'de 26 Ocak'ta gösterime girdi. Filmin Türkiye'de vizyona girip girmeyeceğiyse henüz belli değil.

Miller's Girl'de başrolleri paylaşan Freeman ve Ortega'ya Gideon Adlon, Bashir Salahuddin, Dagmara Domińczyk ve Christine Adams eşlik ediyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Rotten Tomatoes, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU