Jenna Ortega'nın yeni filmi gösterime girmeden tartışma yarattı

Wednesday'in 21 yaşındaki yıldızı, öğretmenini baştan çıkaran bir öğrenci rolünde

Dağıtım haklarını Lionsgate Films'in satın aldığı gerilim, prömiyerini 11 Ocak 2024'te Palm Springs Film Festival'da yapacak (Point Grey Pictures)

Hollywood'un yükselen ismi Jenna Ortega'nın yeni filmi, şimdiye kadarki en zorlu rolü olabileceği gibi bazı tartışmaları da beraberinde getirebilir. 

Popüler Netflix dizisi Wednesday'in yıldızı, Çığlık (Scream) serinin son iki filminde de övgü alan performanslar sergilemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2024'ün merakla beklenen yapımlarından Beterböcek 2'de (Beetlejuice 2) de başrolde yer alan 21 yaşındaki Ortega'nın kısa süre sonra izleyiciyle buluşacak son filmi Miller's Girl.

Başrolde Ortega'ya The Hobbit'in yıldızı Martin Freeman'ın eşlik ettiği film, bir profesörle yetenekli öğrencisi arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

Eleştirmenlere göre Miller's Girl, öğretmen ve öğrencisi arasında giderek karmaşıklaşan ilişkiyi merkeze alan konusuyla Ortega'nın kariyeri için risk oluşturabilir.

Tehlikeli klişelerle oynuyor

Geçen hafta yayımlanan fragman, 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Cairo Sweet ve kendisinden yaşça büyük profesörü Jonathan Miller'ı izleyiciyle tanıştırmıştı.
 


Psikolojik gerilim türündeki film, ikilinin ilişkisine şantaj ve tehdit gibi öğelerin de karışmasıyla tedirgin edici bir hal aldığı ve alıyor.

İki dakikalık fragmanın sonunda, Cairo'nun Miller'ı haksız yere tecavüzle suçladığı, işini ve itibarını tehlikeye attığı ima ediliyor. 

Eleştirmenlere göre Miller's Girl, tehlikeli klişelerle oynuyor ve genç kadınlara suçlayacı bir bakış sunuyor gibi görünüyor. 

Fragman sonrasında sinema yazarlarına göre, Ortega'nın kendisi de rolü nedeniyle tepkiyle karşılaşabilir. Oyuncu böyle bir rolü üstlenmeyi kabul ederek tehlikeli bir klişeyi devam ettirmiş gibi görünüyor. 

Eğer film, fragmanda ima edildiği gibi "genç kadın, yaşlı adamı baştan çıkararak onun hayatını mahveder" konusunu işliyorsa, Ortega'nın eleştirmenlerce beğenilen projeler serisine son verebilir. 

"Gerçek hayatta mağdurlara zarar veriyor"

Fragmandan memnun kalmayan bir izleyici, sosyal medyada şöyle yazdı:

Keşke tartışmalı, müstehcen hikayeler yazmaya çalışan Hollywood yönetmenleri, ana akım medyada genç kadınların istismar edilmesi ve baştan çıkarıcı olarak gösterilmesinden daha sıkıcı ve abartılı bir şey olmadığını bilselerdi.

Başka bir kullancıysa şu ifadeleri kullandı:

Bir kadının, erkeğin hayatını mahvetmek için saldırı konusunda yalan söylemesini konu alan bu filmler, aslında gerçek hayatta mağdurlara zarar veriyor ve onlara inanılmasını zorlaştırıyor.

21 yaşındaki Ortega ve 52 yaşındaki Martin arasındaki yaş farkının da izleyicileri rahatsız edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. 

Yönetmenliğini Halley Bartlett'ın üstlendiği filmin 26 Ocak 2024'te gösterime girmesi planlanıyor. 

Miller's Girl'de başrolleri paylaşan Freeman ve Ortega'ya Gideon Adlon, Bashir Salahuddin, Dagmara Domińczyk ve Christine Adams eşlik ediyor.


Independent Türkçe, ScreenRant, Deadline, Newsweek

DAHA FAZLA HABER OKU