El-Tanf Üssü saldırısının ardından tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyan 8 ABD’li asker Ürdün’den tahliye edildi

Askerlerin sağlık durumu ile ilgili bir açıklama yapılmadı

ABD askerleri Kamışlı’nın güneydoğusundaki Tel Hamis beldesinde devriye gezerken / Fotoğraf: AFP

CNN’in ağına göre ABD’li bir yetkili, Suriye-Ürdün sınırındaki el-Tanf Üssü’ne düzenlenen ve üç ABD’li askerin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından 8 yaralı askerin de tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyması nedeniyle ABD ordusunun Ürdün’den tahliye çalışmaları yürüttüğünü belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CNN tarafından kimliği açıklanmayan ABD’li yetkili, 8 askerin Ürdün’den tahliye edilmelerini gerektiren yaralanmalarının ciddiyeti hakkında açıklamada bulunmadı.

ABD Başkanı Joe Biden dün, Ürdün’ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırına yakın ABD kuvvetlerine düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askerinin öldüğünü, diğerlerinin de yaralandığını açıklamıştı.

Beyaz Saray tarafından yayınlanan açıklamada, Biden söz konusu saldırının Suriye ve Irak’ta faaliyet gösteren İran destekli silahlı gruplar tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Washington’ın saldırıyı araştırmaya devam ettiğini söyleyen Biden, ABD askerlerinin öldürülmesi ve yaralanmasından ‘sorumlu olan herkese’ ‘uygun zamanda ve şekilde’ karşılık verileceğini vurguladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU