Fransa'da 9 yaşındaki çocuk, ısıtması olmayan dairede iki yıl yalnız yaşamış

Annesinin terk ettiği çocuk, komşulardan yardım toplayarak elektrik ve sıcak su olmadan yaşamış

Nersac (Google Maps)

Fransa'da ısıtması olmayan bir dairede terk edilen 9 yaşındaki bir erkek çocuk, iki yıl boyunca komşularından yiyecek toplayarak tek başına yaşamış.

Çocuğu 2020'de kendi başının çaresine bakmaya terk eden annesi, 6 ay hapse mahkum oldu ve cezasını evinde çekecek.

Yerel meclise ait ve halka düşük fiyata kiralanan, elektriği ve sıcak suyu olmayan dairede tek başına yaşayan çocuk okula bile gitmeyi başarırken, iyi bir öğrenci olduğu için öğretmenleri hiçbir şeyden şüphelenmemiş.

Charente Libre gazetesine göre Fransa'nın güneybatısındaki Angoulême kenti yakınlarında yer alan Nersac'taki dairede yaşayan çocuk, çoğunlukla kek ve soğuk konserve yiyeceklerle beslenirken ara sıra da komşu balkondan domates aşırıyormuş.

Gazete, soğuk suyla yıkanan çocuğun genellikle uyku tulumuna sarınarak üç battaniyenin altında uyumak zorunda kaldığını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Komşuları ona yiyecek vererek yardım ederken, 2022'de isimsiz bir ihbarla durum yetkililere bildirildi.

Yapılan soruşturmada annenin yeni erkek arkadaşıyla birlikte yaklaşık 5 kilometre uzakta yaşadığı ortaya çıktı.

Mahkemede, reşit olmayan bir çocuğu terk etme ve tehlikeye atma suçu isnat edilen 39 yaşındaki annenin zaman zaman oğlunu ziyaret ederek ona yemek götürdüğü belirtildi.

Çocuğun başka bir kasabada yaşayan babasına yasal suçlama yöneltilmedi ve çocuk 11 yaşındayken yetkililerin himayesine alındı. 

Komşular endişelerini dile getirdiğinde anne, çocuğa baktığını ve işine karışmamalarını söylemiş.

Çocuk normal ve temiz göründüğü ve iyi notlar aldığı için okul alarma geçmemiş. Nersac Belediye Başkanı Barbara Couturier, çocuğun çok normal göründüğünü belirtiyor.

Yerel medyaya konuşan Couturier şöyle dedi:

Gülümsüyordu, çok iyi bir öğrenciydi, her zaman temiz ve kibardı. Terk edildiğini gösteren hiçbir şey yoktu. Bu durumu tespit edebileceğini söyleyebilecek herkese hodri meydan diyorum.

Annesi mahkemeye oğlunun kendisiyle birlikte yaşadığını söyledi fakat telefon kayıtlarının analizi, kadının telefonunun dairede neredeyse hiç bulunmadığını gösterdi.

Köy ahalisinden bir kişi yerel televizyona şöyle dedi:

Aile ve onun etrafında da bir köy varken, anne çocuğu ihmal ettiğinde bu çok önemli olmazdı çünkü ailenin geri kalanı ve tüm köy çocuğa bakardı. Artık öyle değil.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU