İsrail uçakları Beyrut’un güney banliyöleri üzerinde yoğun bir şekilde uçuyor

İsrail saldırılarında Hizbullah’ın önde gelen liderleri hedef alınıyor

 İsrail’in Güney Lübnan’a düzenlediği hava saldırıları sonucunda yükselen dumanlar / Fotoğraf: AFP

Lübnan Ulusal Haber Ajansı (NNA), İsrail savaş uçaklarının başkent Beyrut’un güney banliyöleri üzerinde yoğun bir şekilde uçtuğunu bildirdi.

Güvenlik kaynakları, dün erken saatlerde, iki Lübnanlı Hizbullah savaşçısının Güney Lübnan’da arabayla seyahat ettikleri sırada, İsrail silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında öldürüldüğünü bildirdiler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güvenlik kaynakları, bölgedeki düzinelerce Hizbullah savaşçısını hedef alan İsrail’in Lübnan sınırı yakınındaki Güney Lübnan’a düzenlediği son hava saldırısının ardından saldırıda ölenlerin emir-komuta zinciri içindeki konumlarının açıklanmadığını söylediler.

Bölge sakinleri ve güvenlik kaynakları, ambulansların Lübnan ordusuna ait bir kontrol noktasının yakınındaki bölgeye akın ettiğini ve saldırının hedef aldığı kişilerin kimliklerinin belli olmadığını belirttiler.

NNA, İsrail’e ait bir SİHA’nın dün öğleden sonra saat 13:30 civarında bir hava saldırısı düzenlediğini bildirdi. Saldırıda Bint Cubeyl bölgesindeki Kafra-Serbin kavşağında bulunan ordu kontrol noktasının yakınında bir aracın hedef alındığı kaydedildi. Ateşlenen güdümlü füze aracı küle döndürürken, yakınındaki bir başka aracın da yanmasına yol açtı.

Basında yer alan haberlere göre saldırıda Hizbullah’ın önde gelen bir liderinin hedef alındığı ve liderin, Hizbullah’ın merkez karargâhının bir komutanı olduğu ancak hayatta kaldığı, yanındaki kişinin ise öldüğü belirtildi. Şarku’l Avsat’ın ulaştığı bilgilere göre ölen kişinin Hizbullah’ın VIP Koruma Birimi’nden olduğu yönünde başka haberler de var.

Öte yandan Hizbullah’ın El-Menar kanalı, “Kafra’da bir araca düzenlenen hava saldırısında, bir şehit ve 6 yaralı olduğunu” belirtti. Daha sonra Hizbullah, “En-Nebatiye el-Fevka beldesinden mücahit Fadıl Ali Selman Şaar’ın (İsa) şehit olduğunu” duyurdu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU