Meşhur serinin yıldızı devam filminde dönecek mi?

İki başrol oyuncusundan sonra yönetmen de projeden ayrıldığını duyurmuştu

Çığlık serisinin Wes Craven imzasını taşıyan ilk filmi 173 milyon dolar hasılat yapmıştı (Dimension Films)

Çığlık (Scream) serisi son aylarda çok kan kaybetti ancak 5 film ve 25 yıl boyunca Sidney Prescott'u canlandıran yıldız oyuncusu geri dönmeye kapıları kapatmıyor.

Hollywood Reporter, cumartesi günü Beverly Hills'teki BAFTA Çay Partisi'nde Neve Campbell'la bir araya geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü oyuncu, yakın gelecekte serinin başrolünü yeniden canlandırıp canlandırmayacağı sorulduğunda "Göreceğiz" yanıtını verdi. 

Şu anda üzerinde çalışılan yeni bölüm, kasımda Melissa Barrera'nın İsrail ve Hamas arasındaki çatışmayla ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle kovulmasından bu yana tehlike altındaydı. 

Günler sonra, rol arkadaşı Jenna Ortega'nın da projeden ayrıldığı ortaya çıkmıştı. 

Bundan bir ay sonra da yönetmen Christopher Landon, "rüya gibi bir işin kabusa dönüştüğünü" söyleyerek projeyle yollarını ayırmıştı.

"Bir telefon alırsam şaşırmam"

"Şu anda işlerin iyice karıştığını tahmin ediyorum" ifadelerini kullanan 50 yaşındaki oyuncu, "Bir telefon alırsam şaşırmam" diyerek ekledi:

Ama aynı zamanda birkaç yıl önce güçlü bir açıklama yaptım. Erkek olsaydım bana böyle davranılacağına inanmadığımı ve bu seriyi bu kadar uzun süre taşıdığım için belli bir şeyi hak ettiğimi söyledim.

Deneyimli yıldız, Haziran 2022'de ücret konusundaki bir anlaşmazlık nedeniyle seriye veda ettiğini duyurmuştu.

"Teklif seriye kattığım değere eş değil"

"Ne yazık ki bir sonraki Çığlık filminde yer almayacağım" diyen Kanadalı oyuncu, açıklamasını şöyle sürdürmüştü:

Bir kadın olarak kariyerimde değerimi ortaya koymak için son derece sıkı çalışmak zorunda kaldım, özellikle de Çığlık söz konusu olduğunda. Bana sunulan teklifin seriye kattığım değere denk olmadığını düşündüm.

Variety'nin Çığlık 7'de geri dönmesinin teklif edilip edilmediğini sorması üzerineyse Campbell, "doğru koşullar altında" bunu düşünebileceğini söyledi. 

"Bu filmler onlar için çok şey ifade ediyor"

Ünlü oyuncu, şu an için "planlarının ne olduğu hakkında hiçbir fikri olmadığını" söyleyerek henüz geri dönüş için kendisine ulaşılmadığını da belirtti.

Doğru koşullar altında geri dönerdim. Açıkçası planlarının ne olduğu konusunda hiçbir fikrim yok. Bu konuda çok şey yaşandığını biliyorum. Bu filmler bizim için de hayranlar de için de çok şey ifade ediyor. Bazen bu kongrelere gidiyorum, hayranlarla tanışıyorum ve bu filmler için çıldırıyorlar. Onları çok seviyorlar. Bu filmler ve bu karakterler onlar için çok şey ifade ediyor. Bu yüzden onların iyiliği için bile olsa devam ettiğini görmek isterim.

"Kabusa dönüşen rüya gibi bir işti"

Ölüm Günün Kutlu Olsun (Happy Death Day) ve Sıra Dışı'nın (Freaky) yönetmeni Christopher Landon, aralık sonunda sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı. Başarılı yönetmen, sözlerine "Sanırım 7 hafta önce Çığlık'tan resmen ayrıldığımı duyurmak için iyi bir zaman" diyerek başlamış ve açıklamasını şöyle sürdürmüştü:

Bu bazılarını hayal kırıklığına uğratacak, bazılarınıysa sevindirecek. Kabusa dönüşen rüya gibi bir işti. Ve bu işe dahil olan herkes için kalbim gerçekten kırıldı. Herkes için. Ama devam etme zamanı geldi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU