İki başrol oyuncusundan sonra yönetmen de bıraktı: "Kabusa dönen rüya gibi bir iş"

Meşhur korku serisinin 7. filmi bir darbe daha aldı

Çığlık serisi 7. filmiyle birlikte gişede 1 milyar dolar sınırını aşmaya hazırlanıyor (Paramount Pictures)

Çığlık (Scream) serisinin yeni filminde sular durulmuyor. İki başrol oyuncusunun olaylı bir şekilde ayrılmasının ardından yönetmen Christopher Landon da projeden çekildiğini açıkladı.

Ölüm Günün Kutlu Olsun (Happy Death Day) ve Sıra Dışı'nın (Freaky) yönetmeni, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasına, "Sanırım 7 hafta önce Çığlık'tan resmen ayrıldığımı duyurmak için iyi bir zaman" diyerek başladı ve ekledi:

Bu bazılarını hayal kırıklığına uğratacak, bazılarınıysa sevindirecek. Kabusa dönüşen rüya gibi bir işti. Ve bu işe dahil olan herkes için kalbim gerçekten kırıldı. Herkes için. Ama devam etme zamanı geldi.


48 yaşındaki yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü:

Wes'in mirasının gelişmesini ve bölünmüş dünyanın velvelesinin üzerinde yükselmesini ummaktan başka ekleyecek başka bir şeyim yok. O ve Kevin'in yarattığı şey inanılmaz ve ben onların ışıltısının tadını çıkarırken kısa bir an bile olsa onur duydum.

Meşhur korku serisinin son iki filminin başrolündeki Melissa Barrera, Gazze Savaşı'yla ilgili paylaşımlarının ardından Çığlık 7'den kovulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda yaşananları "soykırım" diye adlandıran yıldız, Filistin'e destek veren paylaşımlar yaptıktan sonra yapım şirketi Spyglass Media Group tarafından "antisemitik" diye nitelendirilmişti. 

Çığlık 7, filmde Barrera'nın kardeşini canlandıran genç yıldız Jenna Ortega'nın da geri dönmeyeceği haberiyle bir darbe daha almıştı.

Ortega'nın filmde rol almama sebebinin rol arkadaşıyla ilgili olmadığı, Netflix'in sevilen dizisi Wednesday'in çekim programı olduğu ileri sürülmüştü.

Amerikalı yönetmen, başrol oyuncusunun kovulmasının ardından sosyal medyadan açıklama yapmıştı. "Her şey berbat. Bağırmayı bırakın" diye yazan Landon sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Bu benim verdiğim bir karar değildi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU