Yeniden çekilecek 1990 yapımı meşhur film için zor karar

Romantik dramanın ikonik sahnesi hafızalara kazınmıştı

Jerry Zucker'ın yönettiği film, 22 milyon dolarlık bütçesine karşılık 505,7 milyon dolar hasılat yapmıştı (Paramount Pictures)

Hayalet'in (Ghost) Channing Tatum'ın başrolünü üstleneceği yeniden çevriminde, Patrick Swayze'nin yerini doldurmanın yanı sıra başka zorlu bir karar daha olacak.

Oscarlı romantik dramanın başrolündeki Swayze'nin yerini doldurabilmek son derece zorlu ama bu, yeniden çevrimin aşması gereken engellerden yalnızca biri. 

Filmi "biraz değiştirecekler"

Eleştirmenlere göre 43 yaşındaki Tatum'ın, ilk filmin mirasını onurlandırırken iz bırakması gerekiyor. Ancak böylesine sevilen ve klasikleşmiş bir filmde bu dengeyi bulmak zor olabilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hasılat rekorları kıran 1990 yapımı Hayalet, o yılların tartışmasız en ikonik filmlerinden biri olarak öne çıkıyor. Özellikle de bir sahnesi diğerlerinin önüne geçiyor. 

Geçen yılın başında ABD'nin köklü dergilerinden Vanity Fair'a konuşan Tatum, yapım şirketi Free Association'ın Hayalet'in haklarını satın aldığını söylemiş ve filmin onların elinde "biraz değişeceğini" belirtmişti.

Çömlek sahnesi yeni filmde olacak mı?

Hayalet'in en meşhur sahnesi olan çömlek sekansının da söz konusu "değişiklikler" arasında olup olmadığı merak konusu. Bu sekans efsanevi bir sinema anı olduğu kadar filmin de kalbini oluşturuyor. 

Tatum'ın yeniden çevriminde çömlek sahnesi korunacaksa, ilk filmdeki sahneyi bu kadar özel kılan şarkının yani Righteous Brothers'ın Unchained Melody parçasının da yerinde kalması gerekiyor. 

Eleştirmenlere göre çömlek sahnesinin yeni yorumunda Unchained Melody'nin daha yeni bir versiyonunun yer alması mümkün. Ancak şarkı hikayeyle o kadar iç içe ki film bağlamında parçayı farklı bir sanatçının seslendirdiğini duymak izleyiciler için sarsıcı olabilir. 

Kısacası, Channing Tatum ve Free Association'daki meslektaşlarının vermesi gereken çok zor kararlar var.

Swayze 57 yaşında hayata veda etmişti

Swayze, Hayalet'te aralarında Demi Moore ve Whoopi Goldberg'ün de bulunduğu 90'ların diğer efsaneleriyle birlikte rol almıştı.

İlk Dans, İlk Aşk'la (Dirty Dancing) da tanınan Amerikalı oyuncu Patrick Swayze, pankreas kanseri nedeniyle 2009'da yaşamını yitirmişti.

Meşhur müzikal Greace'in Broadway versiyonunda rol alan Swayze, Francis Ford Coppola'nın 1983 yapımı Dışlanmışlar (The Outsiders) filmiyle şöhret olmuştu.


Independent Türkçe, ScreenRant, Vanity Fair

DAHA FAZLA HABER OKU