New York'ta yol ve köprüleri kapatan yüzlerce Filistin destekçisine gözaltı

New York Polis Departmanı'na göre protesto sırasında 300'den fazla kişi gözaltına alındı

8 Ocak 2024 Pazartesi günü New York'ta İsrail-Filistin çatışmasında ateşkes talep eden Filistin yanlısı bir gösteri sırasında protestocular Brooklyn Köprüsü'nü kapattı (AP)

New York'un üç önemli köprüsü ve bir tünelini trafiğe kapatan yüzlerce Filistin yanlısı protestocu gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Holland Tüneli'yle Brooklyn, Manhattan ve Williamsburg köprülerinin girişlerinin kapatıldığı gösteride protestocular "Şimdi ateşkes" ve "İşgale son" yazılı pankartlar taşıdı.

New York Polis Departmanı (NYPD) sözcüsüne göre bu konumlar pazartesi günü yaklaşık bir buçuk saat boyunca kapatıldı ve 300'den fazla kişi gözaltına alındı.

Filistin Gençlik Hareketi, Barış için Yahudilerin Sesi ve Amerikan Demokratik Sosyalistleri de dahil olmak üzere çeşitli gruplar gösteriye katıldı.

Rachel Himes adlı bir protestocu The New York Times'a yaptığı açıklamada bu anayolların kapatılmasının amacının halka Gazze'dekilerin mücadelesini hatırlatmak olduğunu söyledi.

Himes, "Gazze'de elbette halkın hareket kabiliyeti sınırlı, hareket özgürlüğü yok, isteseler bile gidemiyorlar, bir yerden bir yere taşınıyorlar, sonra o yerler bombalanıyor" dedi.

Manhattan'da geçici olarak bu durumu yaratmak istedik.

Gösteriye katılan bir diğer kişi olan Mon Mohapatra da bu düşünceyi tekrarladı. Times'a konuşan Mohapatra, "Ayrılamadığınız bir şehirde kapana kısılmış olmanın nasıl bir his olduğunu göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği ve yaklaşık 1200 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan bu yana İsrail acımasız bir askeri saldırı düzenleyerek yaklaşık 23 bin Filistinlinin ölümüne yol açtı. Birleşmiş Milletler'e göre Gazze'deki 2,3 milyon insanın yaklaşık yüzde 85'i evlerinden oldu ve nüfusun dörtte biri açlık çekiyor.

New York Belediye Başkanı Eric Adams pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında "halen hayatını kaybeden masumların acısını" kabul etti ancak protestocuların yaklaşımını eleştirdi.

Adams, "Protesto hakkı, bu sabah gördüğümüz gibi köprüleri ve tünelleri kapatma hakkını vermez" dedi.

Amaç şehre büyük bir zarar vermeden barışçıl bir şekilde protesto etmektir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU