Filistin yanlısı protestocular ABD'de yolları kapattı, havalimanlarında kaos çıktı

Yılın en yoğun seyahat günlerinden birinde, protestocuların havalimanı yollarını kapatmasının ardından onlarca kişi gözaltına alındı

Filistin yanlısı göstericiler çarşamba günü John F. Kennedy Havalimanı'na (JFK) giden yolu trafiğe kapattı (Reuters)

Filistin yanlısı göstericiler çarşamba günü John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı (JFK) ve Los Angeles Uluslararası Havalimanı'nda (LAX) yılın en yoğun seyahat günlerinden birinde havalimanı girişlerinin yakınında trafiği engelleyerek kısa süreliğine kaos yarattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Özgür Filistin" ve "O zaman da soykırım/Şimdi de soykırım" yazılı pankartlar taşıyan onlarca protestocu, New York'un JFK havalimanından başlayan Van Wyck otoyolunun bir kısmını Doğu Zaman Dilimi'ne göre sabah 11.30 (TSİ 19.30) sularında kapattı. 

Yolun kapanmasıyla JFK'e giden trafik tıkandı ve bazı yolcular bagajlarıyla terminallere yürüyerek gitmek zorunda kaldı. Polis öğleden önce gösteriyi dağıtıp yolu yeniden açtı. 

Liman İdaresi Polis Teşkilatı sözcüsü, 26 kişinin huzuru bozma ve araç trafiğini engelleme suçlamasıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Sözcü, "Aksaklık sırasında Liman İdaresi iki havalimanı otobüsü göndererek, engellenen yolcuların güvenli bir şekilde havalimanına ulaşmalarını sağladı" dedi.

Los Angeles Polis Teşkilatı (LAPD), LAX'teki protestocuların Century Bulvarı'nı kapatmak için inşaat molozları, yol işaretleri, ağaç dalları ve beton bloklar kullandığını bildirdi.

LAPD'nin X'te paylaştığı açıklamada, bir polis memurunun yere itildiği ve protestocuların, araçlarıyla yoldan geçenlere saldırdığı belirtildi.

İsyan ve polis memuruna saldırma gibi suçlamalarla yaklaşık 36 kişiyi gözaltına aldığını açıklayan LAPD, göstericilerin eylemlerinin "tehlikeli olduğunu ve tolere edilmeyeceğini" belirtti.

protestocular
Filistin yanlısı göstericiler 27 Aralık'ta John F. Kennedy Havalimanı'na giden yolu trafiğe kapattıktan sonra Liman İdaresi polisi tarafından gözaltına alındı (Reuters)


Batı yakasında yaklaşık 40 kişilik bir grup LAX'te Pasifik Zaman Dilimi'yle sabah 09.00 (TSİ 20.00) sularında yani diğer protestocuların JFK'de yolları kapattığı saatlerde toplanmıştı.

LAPD sözcüsü ABC7'ye, protestocuların Century Bulvarı'nı yaklaşık 30 dakika boyunca trafiğe kapattığını ancak diğer havalimanı girişlerinin erişime açık kaldığını söyledi.

ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi'nin yolcu yoğunluğu verilerine göre 27 Aralık, genellikle 2 milyondan fazla kişinin uçakla yolculuk yapmasının beklendiği en yoğun seyahat günleri arasında yer alıyor.

Biden yönetiminin İsrail'in Gazze'de 20 binden fazla Filistinlinin ölümüne neden olan yıkıcı misilleme saldırısına verdiği destek nedeniyle ABD genelinde neredeyse her gün mitingler düzenleniyor.

İsrail, 7 Ekim'de Hamas'ın 1200 kişinin ölümüne ve yüzlercesinin rehin alınmasına neden olan terör saldırılarının ardından 2 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni istila etmişti.

ABD önceki haftalarda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki yasa tasarısını veto etmiş ve Gazze'de acil insani ateşkes talep eden Genel Kurul kararına karşı oy kullanmıştı.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU