Kendilerinden genç erkeklerle birlikte olan kadınların seks hayatları incelendi

24 kadının tatmin ve mutluluk düzeyi incelendi

Araştırmaya konu olan kadınların yaş ortalamasının 45 olduğu açıklandı (Pixabay)

Londra Metropolitan Üniversitesi'nden psikoloji profesörlerinin yürüttüğü araştırma, kendilerinden daha genç erkeklerle ilişki yaşayan kadınların yaşıtlarıyla ilişki yaşayan kadınlara oranla daha mutlu olduğunu ortaya koydu.

Sexual and Relationship Therapy isimli dergide yayımlanan araştırma için 24 kadının ilişkileri incelendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Araştırmaya konu olan kadınlardan 17'sinin kendisinden 7-10 yaş daha genç erkeklerle birlikte olduğu, kalan 7'sininse kendi yaşlarındaki kişilerle bir beraberlik yürüttüğü belirtildi.

Araştırmacılar, 24 kadının duygusal zeka, cinsel öz yeterlilik ve öznel mutluluk seviyelerini ölçtü.

Cinsel öz yeterlilik ölçümü kadınların cinsel özgüveni ve tatmin düzeyine ilişkin sonuçlar sağlarken, duygusal zekaysa duyguları yaşama ve ifade etme becerisine verilen isim.

Kendilerinden daha genç erkeklerle beraber olan kadınların cinsel anlamda daha mutlu olduğunu belirleyen araştırmacılar, araştırmadaki kadın sayısının sınırlı tutulduğunu ve bu sayıyı artırarak araştırmayı yinelemek istediklerini vurguladı.

Genç erkeklerle ilişki yaşayan kadınların önemli bir kısmı cinsel yaşamlarının "şehvetli" olduğunu söyledi.

29 yaşındaki bir kişiyle evlenen 42 yaşındaki Stephanie O'Shea, "Birçok uzun süreli ilişkiden daha aktif bir cinsel yaşamımız olduğunu söyleyebilirim. Benim gördüklerimin en iyisi" şeklinde konuştu.

Araştırmaya öncülük eden Samantha Banbury ise, "Toplum, kendinden genç kişilerle ilişki yaşayan kadınlara erkeklerden daha eleştirel yaklaşıyor. Kendinden genç erkeklerle birlikte olan kadınlar hakkında daha çok araştırma yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe, NY Post, Tandf Online

DAHA FAZLA HABER OKU