Meşhur sinemacı, Tarantino'nun son filmiyle ilgili yeni detayları açıkladı

Tarantino uzun zamandır 10. filminden sonra emekliye ayrılacağını söylüyor

Ucuz Roman'ın (Pulp Fiction) yönetmeni, kariyerine "sahip olduğu her şeyi, her bir şeyi" verdiğini söylemişti (Reuters)

Quentin Tarantino, merakla beklenen projesiyle ilgili yeni bilgileri yavaş yavaş paylaşırken senarist ve yönetmen Paul Schrader, usta sinemacının son filmi olacağını söylediği The Movie Critic'e dair yeni ayrıntıları açıkladı.

"Benden izin istedi"

Oscar ödüllü yönetmenin 10. filminin 70'lerde geçmesi ve Martin Scorsese klasiği Taksi Şoförü'nden (Taxi Driver) esinlenen pornografik film eleştirmeni etrafında dönmesi bekleniyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prodüksiyonun 2023 sonbaharında başlayacağı bildirilmişti ancak Hollywood'daki grevler nedeniyle bu tarih ertelendi.

Taksi Şoförü'nün senaristi Schrader, Fransız Le Monde gazetesindeki röportajında, The Movie Critic'le ilgili yeni detaylar verdi. 

Oscar adayı sinemacı, Tarantino'nun, eski filmlerinden birinin bir kısmını yönetmek için kendisinden izin istediğini söyledi. Tarantino'nun, filmin yapım sırasında yeniden yazılan sonunu eski haline getireceğini ifade eden Schrader, "Quentin, 1970'lerin filmlerinden alıntılar ekleyecek" dedi. 

Ayrıca o döneme ait filmlerin kendi versiyonlarını da yapacak. John Flynn'in Rolling Thunder filminin sonunu ilk senaryoda kaleme aldığım ve tamamen yeniden yazmadan önceki hali gibi çekmek için benden izin istedi.

Paul Schrader'ın yazdığı ve John Flynn'in yönettiği Rolling Thunder'da William Devane başrolde yer almıştı. Aksiyon ve gerilim türündeki intikam filmi, The Movie Critic'in geçeceği 1977'de gösterime girmişti.

Tarantino daha önce de yapmıştı

Schrader'ın verdiği bilgiler doğru çıkarsa, bu Tarantino'nun bir dönem filmi için klasikleri yeniden yarattığı ilk film olmayacak. 

60 yaşındaki Tarantino, son projesi Bir Zamanlar... Hollywood'da'da (Once Upon a Time... in Hollywood) Leonardo DiCaprio'nun canlandırdığı Rick Dalton'ı Steve McQueen klasiği Büyük Kaçış'a (The Great Escape) eklemişti.

1969'da geçen filmde aynı zamanda, çeşitli Sharon Tate yapımlarından arşiv görüntüleri yer almıştı.

Spekülasyonlar bitmiyor

The Movie Critic'in oyuncu kadrosu henüz açıklanmadı ancak çeşitli söylentiler dolaşıyor. Ünlü oyuncu Kurt Russell, The Movie Critic'te yer alacağı söylentilerine geçen haftalarda yanıt vermişti. 

Happy Sad Confused podcast'inde Josh Horowitz'le yaptığı son söyleşide Russell, The Movie Critic'le ilgili söylentilere değinerek Tarantino'nun gelecek filminde rol alıp almayacağını henüz bilmediğini açıklamıştı.

Travis Bickle'a benzeyecek

Filmin tüm zamanların en etkili sinema eleştirmenlerinden Pauline Kael hakkında olacağı söylentisi nedeniyle birçok kişi, başrolde bir kadın oyuncunun olacağını düşünüyordu. Ancak Tarantino bu söylentileri boşa çıkardı ve baş karakterinin daha çok Martin Scorsese'nin Taksi Şoförü (Taxi Driver) filmindeki anti-kahraman Travis Bickle'a benzeyeceğini söyledi.

Tarantino, The Movie Critic'in prodüksiyon öncesi çalışmalarına devam ederken Hollywood Reporter'a konuşmuştu. Çekimlere 2023 sonbaharında başlamayı planlayan Tarantino, Rezervuar Köpekleri'ni çektiği Kaliforniya'ya döneceğini açıklamıştı.


Independent Türkçe, The Playlist, Le Monde, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU