Otel odasının küvetine dışkılayan satranç şampiyonunun unvanı alındı

Yan Chenglong'ın anal boncuk yardımıyla hile yaptığı da iddia edildi

Xiang qi, Çin'de yüzyıllardır oynanan popüler bir oyun (Reuters)

Geçen hafta Çin'in Hainan adasında katıldığı Çin satrancı (Xiang qi) turnuvasında şampiyon olan Yan Chenglong'ın unvanı "uygunsuz davranış" nedeniyle geri alındı.

Çin satrancından bir yıl men edilen 48 yaşındaki sporcunun ayrıca anal yolla kullanılan titreşimli boncuklar yardımıyla hile yaptığı iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medyada yer alan iddialarda, Yan'ın anal boncuklar yardımıyla sinyal alıp gönderdiği ve bu şekilde turnuvayı kazandığı öne sürüldü.

Çin Satrancı Federasyonu (CXA), hile iddialarının kanıtlanmasının mümkün olmadığını açıkladı.

Açıklamada Yan'ın, turnuvayı kazandıktan sonra otel odasında arkadaşlarıyla içtiği ve ardından odada bulunan küvete dışkıladığı ifade edildi.

Otel malına zarar vermek, kamu düzenini bozmak ve iyi ahlaka aykırı hareketle suçlanan Yan'ın şampiyonluk unvanı geri alındı.

Federasyonun açıklamasında Yan'dan geri alınan ödül parasının miktarı açıklanmadı ancak AFP'ye göre Çin satrancı turnuvasında şampiyonlar binlerce dolarlık ödülün sahibi oluyor.

CXA, geçen hafta turnuvanın ardından içinde Yan'ın da olduğu oyuncuların fotoğraflarını paylaşarak "üst düzey oyunları için" bir tebrik mesajı yayımlamıştı.


Independent Türkçe, Guardian, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU