Eleştirmenlerin "aşırı kötü" dediği film gişede de üzdü

Gösterime girmeden önce bile batan bir gemi gibi görünüyordu

124 dakika uzunluğundaki filmde Momoa'ya eşlik eden Patrick Wilson, Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı'yla ilk yönetmenlik denemesini yapmıştı (Warner Bros)

Warner Bros ve DC'nin yeni filmi Aquaman ve Kayıp Krallık (Aquaman and the Lost Kingdom) gişede zirveye otursa da 2018 yapımı Aquaman'in yanına bile yaklaşamadı.

Açılış gününde 3 bin 706 salonda 13,7 milyon dolar hasılat yapan filmin ilki, gösterime girdiği gün 27 milyon dolar kazanmayı başarmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çoğu süper kahraman filmi gibi 200 milyon doların üzerinde bir bütçeye sahip olan Aquaman 2'nin 4 günlük ABD hasılatının 40 milyon dolar olması bekleniyor ki bu da selefinin 67,8 dolarlık üç günlük açılışının gerisinde kalıyor.

Aquaman ve Kayıp Krallık'ın hasılatının, DC süper kahraman filmlerinin en kötü açılışlarından birini yapacağı tahmin ediliyor.

Uzun zamandır beklenen devam filmi gösterime girmeden önce bile batan bir gemi gibi görünüyordu. 

Jason Momoa'nın başrolde yer aldığı film, 2022'de Johnny Depp ve eski eşi Amber Heard arasındaki ses getiren iftira davasında önemli bir tartışma noktasıydı. 

Heard, Depp'in hukuk ekibinin kendisinin taciz iddialarını "aldatmaca" diye tanımlamasından sonra Aquaman'in sevgilisi Mera'yı canlandırdığı rolünün önemli ölçüde "azaltıldığını" iddia etmişti.

"Süper kahraman filmleri için korkunç bir son"

BBC'den Nicholas Barber, Aquaman 2'nin "asla orijinal ya da dürüst bir şey denemediğini" savundu. Barber, "Aquaman ve Kayıp Krallık'ta eğlenceli, heyecan verici ya da devam filmlerinin gelmesini dilemenizi sağlayacak kadar etkileyici hiçbir şey yok" diye ekledi.

Bağımsız film eleştirmeni David Opie ise, Aquaman 2'nin "aşırı kötü" olduğunu söylerek ekledi:

Süper kahraman filmleri için zaten kötü olan bir yıla ne korkunç bir son.

Variety'den Owen Gleiberman filmin "bocaladığını" söylerken, BleedingCool'dan Kaitlyn Booth, yapımı "karman çorman bir film" diye niteledi. 

Yönetmen koltuğunda 2010 yapımı Ruhlar Bölgesi (Insidious) ve Korku Seansı (Conjuring) gibi korku serileriyle tanınan James Wan'ın oturduğu filmde başroldeki Momoa'ya Patrick Wilson, Amber Heard, Yahya Abdul-Mateen II, Randall Park, Dolph Lundgren, Temuera Morrison, Martin Short ve Nicole Kidman eşlik ediyor. 


Independent Türkçe, The Wrap, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU