Wednesday'deki Fester Amca'nın kendi dizisi geliyor

Saturday Night Live'ın eski yıldızı Fred Armisen, Netflix'in hit dizisinde Fester rolündeydi

Fred Armisen, Wednesday'de Fester Amca rolünde (Netflix)

Netflix, Fester Amca karakterine odaklanan yeni bir spinoff dizisiyle Wednesday evrenini genişletmeyi planlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kasım 2022'de dijital yayın platformunda gösterime giren Wednesday, 1938'de New Yorker'da karikatür olarak başlayıp 1960'larda televizyon dizisi ve 1990'larda film serisi olarak uyarlanan Addams Ailesi'nin (Addams Family) yeniden yapımı. 

Gotik komedi dizisi, Jenna Ortega'nın canlandırdığı psişik ergen Wednesday Addams'ın Nevermore Akademisi'ndeki öğrencilik yıllarını konu alıyor. Dizi sorumluları Alfred Gough ve Miles Millar tarafından yaratılan dizinin yönetici yapımcılığını da Tim Burton üstlenmişti.

Netflix için dev bir hit olduğunu kanıtlayan Wednesday halihazırda 252,1 milyon izlenmeyle yayın platformundaki en popüler İngilizce dizi oldu ve kendisinden sonraki en popüler diziden neredeyse iki kat daha fazla izleniyor.

Bloomberg'in haberine göre, Netflix hem Wednesday'in ikinci sezonunun hem de Saturday Night Live ve Portlandia'nın eski yıldızı Fred Armisen'in canlandırdığı Fester Amca'yı konu alan başka bir dizinin siparişini verdi.

Armisen, Wednesday'in ilk sezonunun sadece bir bölümünde konuk oyuncu olarak yer almıştı ve Wednesday'in babası Gomez Addams'ın (Luiz Guzman canlandırıyor) kardeşi rolündeydi.

Romanyalı aktör Victor Dorobantu'nun sağ eli tarafından canlandırılan, hayranların bir diğer favori karakteri bedensiz el Şey'i (Thing) hayata döndürmek için unutulmaz bir şekilde müdahale etmişti.

Wednesday'in ilk sezonundan pek etkilenmeyen The Independent'ın TV eleştirmeni Nick Hilton, diziye iki yıldız verdiği eleştirisinde şöyle yazmıştı:

Bu, herkesin tek satırlık ilginç esprilerle konuştuğu, yaratık tasarımının çocuklar için fazla korkutucu ama yetişkinler için fazla karikatürize kaldığı ve performansların karakterlerin ilk ortaya çıktığı New Yorker karikatüründen daha iki boyutlu olduğu bir dünya. Vampirler ve kurtadamlar hakkında bir diziye göre pek de dişli sayılmaz.

Wednesday'in ikinci sezonunda prodüksiyonun Romanya'dan İrlanda'ya taşınacağı daha önce bildirilmişti.

Armisen geçen yıl The Independent'a verdiği geniş kapsamlı röportajda kendisini en çok İngiltere'de evinde hissettiğini söylemişti. Aktör özlem dolu bir şekilde, "Sokağın biraz kıvrıldığı, tamamen arnavutkaldırımı olan ve küçük beyaz bir dükkanın bulunduğu herhangi bir küçük kasaba" demişti.

Yakınlarda bir Boots ve kahve dükkanı var. Araba seslerini ve insanların konuşmalarını duyabiliyorsunuz. Hava biraz serin. Ceketimi giydim. Burası mükemmel bir yer. Olmak istediğim yer orası.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU