Siyah çocuk işediği için sert bir ceza aldı

Çocuk mahkemesi, Quantavious Eason'a üç ay denetimli serbestlik cezası verdi

Eason'ın Facebook sayfasında yayımladığı fotoğrafta, sıkıntı içindeki Quantavious polis arabasının arkasında otururken görülüyor (Latonya Eason/Facebook)

Halka açık alanda idrarını yaptığı için tutuklanan 10 yaşındaki Mississippili erkek çocuk üç ay denetimli serbestlik cezasına çarptırılırken, avukatlar kararda çocuğun ırkının etkili olduğunu söylüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Annesine göre Quantavious Eason, 10 Ağustos'ta küçük Senatobia kasabasında bir avukatlık bürosunun yakınındaki otoparkta idrarını yaparken bir polis memuru tarafından görüldükten sonra kelepçelenmiş ve "kafese konmuştu".

Annesi, çocuğun 45 dakika ila 1 saat boyunca bir hücrede kilitli tutulduğunu söyledi.

Salı günü bir çocuk mahkemesi, çocuğun ve annesi LaTonya Eason'ın ayda bir kez hakim karşısına çıkmalarını gerektiren cezayı verdi. Çocuğun ayrıca en sevdiği basketbolcu Kobe Bryant hakkında iki sayfalık bir kompozisyon yazması gerekiyor.

Eason ailesinin avukatı Carlos Moore, tutuklamanın ve ardından verilen cezanın "mantıksız" olduğunu söyledi.

NBC'ye konuşan Moore, "Hiçbir suçu kabul etmedi, hiçbir suçtan suçlu bulunmadı ama bu gayriresmi bir uyum şartlı tahliyesi" dedi.

Koruyup hizmet edeceklerine güvenmesi gereken kişilerin kendisine adil davrandığını ve polis ya da adalet sistemi aracılığıyla hayatta adil bir muamele göreceğini düşünmüyor.

Mississippili bir çocuk olarak yaptığım bir şey yüzünden 10 yaşındaki bir çocuğun tutuklanması mantıksız,  ben başarılı bir avukat oldum.

Yani bu bir suç değil ve o, sadece gizlice idrarını yaptığı için çocuk adalet sistemiyle asla temasa geçmemeliydi.

Moore, Quantavious'un ağır cezaya çarptırılmasında ırkın rol oynamış olabileceğini de sözlerine ekledi. "Siyah çocuklar küçük yaşlardan itibaren şeytanlaştırılıyor ya da suçlu ilan ediliyor" dedi.

Eğer gizlice idrarını yapan küçük beyaz bir erkek çocuk olsaydı asla tutuklanmazdı.

 

LaTonya Eason

LaTonya Eason oğlu Quantavious Eason'la birlikte (Carlos Moore/Facebook)​​​​​​


Moore, ailenin davayı ceza adaleti sisteminin "en yüksek tepelerine" taşımayı amaçladığını ve federal mahkemede dava açacağını söyledi ve ekledi:

Bu aileye çektirdiklerinin bedelini ödeyecekler.

Anne Eason daha önce Senatobia Polis Teşkilatı'ndan birkaç memurun olay nedeniyle kovulması çağrısında bulunmuş, ardından Quantavious'ın "gözetime muhtaç çocuk" olduğu iddia edilmişti.

Daha önceki bir basın toplantısında anne Eason, "Oğlum bunu hak etmedi. Kimsenin çocuğu bunu hak etmez" demişti. 

Bu başka birinin çocuğu olsaydı da aynı şekilde hissederdim.

Senatobia Polis Teşkilatı şefi Richard Chandler ağustosta yaptığı bir açıklamada, annesi oradayken çocuğu gözaltına almanın "muhakeme hatası" olduğunu söyledi.

Olaya karışan 5 memurdan birinin artık teşkilatta çalışmadığını belirtti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU