Cephede ağır yaralanan Ukraynalı oyuncu hayatını kaybetti

Rusya'nın istilasının başında Ukrayna ordusuna katılan oyuncu için anma mesajları yağıyor

(Podil Tiyatrosu/Facebook)

Ukraynalı oyuncu Vasiliy Kukharskiy cephe hattında Rus birliklerine karşı savaşırken ağır yaralar almasından yaklaşık üç ay sonra, perşembe günü hayatını kaybetti. Aktör 42 yaşındaydı.

Kiev merkezli Podil Tiyatrosu, Facebook'ta paylaştığı açıklamada "Vasiliy Kukharskiy hayatını kaybetti. Bir daha hayata dönemedi" diye belirtti.

Şubat 2022'de Rusya'nın istilasının başlamasından kısa süre sonra oyuncunun, Ukrayna silahlı kuvvetlerine katıldığı bildirilmişti.
 


Yönetmen Oles Sanin, Kukharskiy'nin eylülde Vladimir Putin'in birlikleriyle savaşırken cephede ağır yaralandığını söyledi.

Kukharskyi, Ukraynalı bir Kazak olan Maksym Osa hakkındaki çizgi romandan uyarlanan, 2022 yapımı film Maksym Osa'daki rolüyle tanınıyor. Aktör, televizyon dizileri ve filmlerde de oynamıştı.

Oyuncunun eşi Nataliya Gordiy-Kukharska, onu "gerçek bir savaşçı, cesur bir Kazak, yetenekli bir aktör, insanın ancak hayal edebilieceği türden bir baba" diye tanımladı.
 


Facebook gönderisinin yorum bölümüne başsağlığı mesajları bırakan kullanıcılar onu "gerçek bir kahraman" diye nitelendirdi.

Sosyal medya kullanıcısı Daria Kolomiec "Ne büyük acı!!!! Aileye başsağlığı diliyorum ve KAHRAMAN'a çok teşekkür ediyorum" diye yazdı.

Başka bir kişi de şöyle dedi:

Ailesi ve arkadaşlarına güç diliyorum! En iyi oyunculardan biri.

Kasımda Rus oyuncu Polina Menşik, Putin'in işgal altındaki Donetsk'te bulunan deniz piyadelerine sahnede performans sergilerken Ukrayna füzesiyle vurulmuş ve bunun bir intikam saldırısı olduğu iddia edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

40 yaşındaki oyuncu, cephe hattına 65 kilometreden daha az mesafede yer alan Kumaçovo kasabasındaki kalabalık bir kültür merkezinde şarkı söyleyip gitar çalarken füze mekana düşmüştü.

St. Petersburg'daki Portal Tiyatrosu, aktrisin öldüğünü doğrulamıştı.

Öte yandan Ukrayna perşembe günü yaptığı açıklamada Rus güçlerinin, Ukrayna'nın doğusunu kontrol altına almak için yürüttüğü, yavaş ilerleyen operasyonlarında büyük ölçüde hava saldırılarına bel bağladığını ve kuşatma altındaki Avdiyivka kasabasını ele geçirme amacıyla bastırırken yeni ve daha küçük saldırı gruplarına başvurduğunu belirtmişti.

Moskova, istilanın ilk günlerinde Kiev'de ilerleyememesinden beri dikkatini Donetsk ve Luhansk'ın doğu bölgelerine yoğunlaştırıyor.

Ukrayna Askeri Sözcüsü Oleksandr Şutupun, ulusal televizyonda şöyle demişti: 

Üst üste iki gündür işgalci güçler kamikaze drone'ları ve hava araçlarını aktif olarak kullanıyor. Sıcak çatışmaların sayısı da kayda değer derecede arttı.

Sözcü, Rusya'nın hem insan hem de teçhizat açısından kayıplarının güneydeki askeri operasyon sahasında keskin bir şekilde arttığını söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU