Oppenheimer'ın elendiği Oscar kategorisi şaşkınlık yarattı

Barbie ve Wonka kısa listeye kalan 20 film arasında

Cillian Murphy, Oppenheimer'da (Universal)

Christopher Nolan'ın Oppenheimer'ı Görsel Efekt kategorisindeki Oscar adaylığını kaçıracak zira Cillian Murphy'nin başrolünü oynadığı gişe canavarı yapımın bu dalda son kısa listeye kalan filmler arasında olmadığı ortaya çıktı.

Variety'nin aktardığı üzere toplam 20 film oylamanın bir sonraki turuna geçecek ve bu oylamanın gelecek hafta başlaması planlanıyor.

Bu filmler şunlar: Aquaman ve Kayıp Krallık (Aquaman and the Lost Kingdom), Barbie, The Boys in the Boat, Yaratıcı (The Creator), Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves), Godzilla: Minus One, Galaksinin Koruyucuları 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3), Indiana Jones ve Kader Kadranı (Indiana Jones and the Dial of Destiny), Dolunay Katilleri (Killers of the Flower Moon), The Marvels, Mission Impossible: Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm (Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One), Napolyon (Napoleon), Nyad, Zavallılar (Poor Things), Rebel Moon: Part One - A Child of Fire, Kar Kardeşliği (Society of the Snow), Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş (Spider-Man: Across the Spider-Verse), Transformers: Canavarların Yükselişi (Transformers: Rise of the Beasts) ve Wonka.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu liste 10'a indirilecek ve yeni kısa liste 21 Aralık'ta açıklanacak. Son 5 adaysa 10 Mart'taki Oscar töreni öncesinde, 23 Ocak'ta duyurulacak.

Oppenheimer'ın yanı sıra Görsel Efekt kategorisinde burun kıvrılan diğer dikkat çekici filmler arasında Blue Beetle, Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid), The Flash, Ferrari ve Shazam! Tanrıların Öfkesi (Shazam! Fury of the Gods) yer alıyor.
 

Oscar
2024 Akademi Ödülleri, 10 Mart'ta düzenlenecek (Matt Sayles/AP)


96. Oscar Ödülleri'nin her zamankinden bir saat erken başlayacağı yakın zamanda açıklanırken, resmi gösteri ilk kez Doğu Zaman Dilimi'nde 19.00'da (11 Mart, 03:00 TSİ) başlayacak.

Resmi ön gösteri de daha erken, Doğu Zaman Dilimi'ne göre 18.30'da (11 Mart, 02.30 TSİ) başlayacak.

Gösteri geleneksel olarak 20.00'de (04.00 TSİ) başlıyordu. Yayın süresini üç saatte tutmak için yapılan çeşitli denemelere rağmen yayın, zaman zaman 23.00'ten (07:00) sonraya sarkıyor.

Oscar ödülleri dünya çapında 200'den fazla bölgede yayımlanıyor ve film akademisi üyeliği de son yıllarda daha uluslararası hale geliyor. Film akademisinden kanala kadar programa dahil olanlar da reytingleri pandemi öncesi seviyelere geri getirmek için çalışırken mütevazı kazanımlar elde ediyor.

Programın sunuculuğuna geri dönen Jimmy Kimmel 4. kez bu görevi üstlenirken Raj Kapoor; Katy Mullan ve yönetmen Hamish Hamilton'la birlikte yönetici yapımcı ve program sorumlusu olarak yer alıyor.

Associated Press'ten de yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU