Natalie Portman, Kral Charles'ın şaşırtıcı Star Wars sorusunu anlattı

Portman'ın dönemin prensine 1970 ve 1980'lerde çıkan orijinal filmlerde rol alamayacak kadar genç olduğunu söylemesi gerekmiş

Natalie Portman ve Kral Charles (AP/AFP)

Kral Charles'la bir karşılaşmasını anlatan Natalie Portman, dönemin prensinin Yıldız Savaşları (Star Wars) bilgisinin eksikliğini ortaya çıkardı.

Oyuncu 4 Aralık Pazartesi günü, Bir Skandalın Peşinde'deki (May December) rol arkadaşı Julianne Moore'la birlikte ABD'de yayımlanan sohbet programı Watch What Happens Live with Andy Cohen'a katıldı.

Programın bir bölümünde bir izleyicinin araması üzerine Portman, 1999'da çıkan Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike'nin (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) tanıtımını yaptığı zamanı anlattı. Ünlü oyuncu, Padmé Amidala'yı bu filmin yanı sıra üçlemenin ikinci ve üçüncü filmlerinde de canlandırmıştı: Klonların Saldırısı (Attack of the Clones/2002) ve Sith'in İntikamı (Revenge of the Sith/2005).

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Serinin prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film -çn.) üçlemesinin ilki olan Gizli Tehlike; 1977, 1980 ve 1983'te gösterime giren ve Mark Hamill, Harrison Ford'la Carrie Fisher'ın başrollerini paylaştığı Yıldız Savaşları hikayesinin önceki üç bölümünü takiben çıktı.

Sunucu Cohen, Portman'ın bilimkurgu serisindeki ilk filmi olan Gizli Tehlike'nin galasında Charles'la arasında geçen görüşmeyi sordu.

Ünlü aktris "Prens Charles'ın, o zamanlar Prens Charles'tı, bana orijinal filmlerde olup olmadığımı sorduğunu hatırlıyorum" diye anlattı.

Ben de 'Hayır, ben 18 yaşındayım!' demiştim. Ama çok cana yakındı.

Haziran 1981'de doğan Portman, orijinal serinin üçüncü filmi gösterime girdiğinde iki yaşında olmalı.

Halihazırda 42 yaşındaki Portman, prequel'daki rol arkadaşı Hayden Christiansen'ın yeniden izleyici karşısına çıkarak Anakin Skywalker rolüne geri dönmesinin ardından kendisinin seriye geri dönme olasılığı hakkında da bazı düşüncelerini paylaştı.

Yıldız Savaşları dünyasına geri dönmesi için kendisine "kimsenin bir şey sormadığını" açıklasa da Portman şöyle ekledi:

Buna açığım.

 


Ayrıca prequel üçlemesinde geçirdiği zamanı "muhteşem" bir şekilde hatırlyan oyuncu "İlk kez dijital bir yapımda çalışmıştım. Sanırım o zamanlar kimse bu şekilde çekim yapmıyordu. İlk kez yeşil ekranla çalışıyordum. Öğrenmem gereken yepyeni bir dizi beceri ve girmem gereken yepyeni bir dünya vardı" diye ekledi.

Geçen yıl Portman, oynadığı Yıldız Savaşları filmlerinden birine karşı ilk başta kararsız duygular beslediğini ima etmişti.

Variety'ye konuşan oyuncu, 2013 yapımı Thor: Karanlık Dünya'nın (Thor: The Dark World) Marvel Sinematik Evreni'ndeki en kötü filmlerden biri olarak görüldüğü gerçeğini tartışırken "[1994 yapımı Luc Besson gerilimi] Leon: Sevginin Gücü'yle (The Professional) ilgili de aynı şeyi yaşadım. Eleştirmenlerce katledildi ve Marvel ve Yıldız Savaşları filmlerinde oynama rağmen artık bana en çok sorulan şey bu" demişti.

Bu ve Yıldız Savaşları, ilk çıktığında 'Aman Tanrım, bu bir felaket' dediğim şeylerin iki örneği.

Ve 20 yılın ardından (hatta Leon: Sevginin Gücü için 30 yılın ardından) çok seviliyorlar.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU