HEDEP Eş Genel Başkanı Bakırhan: En düşük asgari ücret 25 bin lira olmalı

Bakırhan, “Düzenli olarak asgari ücret, yoksulluk sınırına göre her ay düzenlenmesini talep ediyoruz” dedi

Fotoğraf: AA

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.  Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Dört Ayaklı Minare’nin önünde 28 Kasım 2015’te öldürülen  Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi anan Bakırhan, " Halen katilleri bulunmadığı gibi siyasi cinayetlerde cezasızlık geleneği devam ediyor. Kürt sorununun demokrat ve barışçıl şekilde çözülmesini isteyen Tahir Elçi'nin yokluğunu her zaman hissediyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Asgari ücret her ay düzenlensin”

1 Aralık'ta Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağını hatırlatan Bakırhan şunları söyledi:

Asgari ücret konusunda arkadaşlarımızla birlikte bir çalışma yürüttük. HEDEP olarak diyoruz ki, en düşük asgari ücret 25 bin lira olmalı, yoksulluk sınırının yarısı kadar olmalı. Ve düzenli olarak asgari ücret, yoksulluk sınırına göre her ay düzenlenmesini talep ediyoruz. Gelin hep birlikte bu kanun teklifimizin Meclis'ten geçirelim diyoruz" diye konuştu.

“HEDEP'in ismine kafayı taktılar”

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, HEDEP olarak belirlenen parti kısa adını HADEP'i andırdığı gerekçesiyle uygun görmemesine tepki gösteren Bakırhan, "Biz büyüdükçe iktidar korkuyor. Hiçbir şey bulamadılar, bu sefer de tam yerel seçime gideceğimiz bir süreçte HEDEP'in ismine kafayı taktılar. Çünkü kafaları hukuksuzluktan başka bir şeye çalışmıyor" ifadelerini kullandı. Bakırhan, şunları söyledi:

Neymiş efendim, HEDEP ismi HADEP'e benziyormuş. Tebrik ediyoruz, şapkadan tavşan çıkarmışlar. Türkiye'de ilk defa mı bir partinin adı ya da kısaltılmış ismi bir başka partiye benziyor! Seçimlerde ittifak yaptığınız Yeniden Refah Partisi'nin adı Refah Partisi'ne benzemiyor mu? Buna benzer onlarca parti olmasına rağmen, yargının tek uğraştığı parti biz olduğumuz için muhtemelen orayı görmüyor.

Yerel seçimlere ilişkin çalışma içinde olduklarını belirten Bakırhan, "Aday başvurularını almaya başladık. 10 Aralık'a kadar başvurulara devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU