İki yaşındaki çocuk, arabada bırakılan silahla kendini öldürdü

Adama ateşli silah bulundurmaktan, ağır suç kapsamında yasal suçlama yöneltildi

Michigan'da iki yaşındaki bir çocuk bu SUV'de, savcıların Avis Damone Coward'a ait olduğunu iddia ettiği ateşli silahla kazara kendini vurarak öldürdü (Birleşik Devletler Bölge Mahkemesi/Michigan Batı Bölgesi)

ABD'nin Michigan eyaletinde bir kişiye, ekimde silahının kazara ateş alarak iki yaşında bir çocuğun ölümüne neden olmasının ardından ağır suç kapsamında ateşli silah bulundurma suçu isnat edildi.

CBS News'a göre Michigan Batı Bölgesi'nden sorumlu ABD Savcısı Mark Totten çarşamba günü, Avis Damone Coward'a ateşli silah bulundurmaktan yöneltilen ve ağır suç kapsamında yer alan yasal suçlamaları açıkladı.

Coward'ın Lansing'deki bir benzin istasyonundayken iki yaşındaki çocukla annesini araçta bırakıp arabasından çıktığı iddia ediliyor. Benzin istasyonunun çektiği video kayıtlarında, yaklaşık bir dakika sonra arabanın camında bir kurşun deliği açıldığı görülüyor.

Videoyu inceleyen savcılar bunun ardından annenin, kurşun yarasından dolayı kanaması olan küçük çocuğu kucaklayarak arabadan çıktığını söylüyor. Çocuk aldığı yaralar nedeniyle sonradan hayatını kaybetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadın arabayı terk ettiğinde Coward'ın silahı yere düşüyor. Benzin istasyonundan döndüğünde Coward'ın silahı alıp arabaya geri koyduğu iddia ediliyor.

People'a göre olay yerinden kaçtığı öne sürülen Coward daha sonra davayla bağlantılı olarak tutuklandı.

Polis daha sonra Coward'ın arabasını Cadılar Bayramı gecesi Lansing'deki bir arazide buldu. People'ın incelediği mahkeme dosyasına göre arabanın yanarak ağır hasar gördüğü bildirildi.
 

Avis Damone Coward
Avis Damone Coward'ın Kasım 2023'te çekilen sabıka fotoğrafı (Ingham County Şerif Bürosu)

 

Silah
Kazara ateş alıp arabanın içindeki iki yaşındaki çocuğu ölümcül şekilde vuran silah, birkaç dakika sonra Avis Damone Coward'ın ayaklarının dibinde duruyor (Michigan Batı Bölgesi ABD Savcılığı)


Coward'ın avukat tutup tutmadığı ya da kendisine avukat tahsis edilip edilmediği henüz belli değil.

Totten yaptığı açıklamada "Bir çocuğun silahla ölmesi asla yazılmaması gereken bir hikaye" dedi.

Yine de 2022'den itibaren ve bugüne kadar ilk kez silah şiddeti, Amerika'daki çocukların bir numaralı ölüm nedeni haline geldi. Bu gittikçe yayılan salgın en masumlarımıza ulaşırken, savcılığımız hesap verilebilirliği tamamen sağlamak ve gelecekteki zararları önlemek için mevcut her kaynağı kullanacak.

Ingham County Savcısı John Dewane ise çocuğun ölümünden, ateşli silahlara geniş çapta erişilebilmesini sorumlu tutuyor.

Dewane, "Hiçbir çocuğun tabancaya erişimi olmamalı, nokta" diyor.

Öte yandan ateşli silahların hızla yayılması nedeniyle silahlar, çocuklarun çok kolay erişebileceği konumda.

Çocuğun vurulmasından birkaç gün önce Michigan Halk Sağlığı Enstitüsü Strateji Ofisi Şefi Paul Elam, Lansing State Journal'da yayımlanan görüş yazısında "Lansing'de silah şiddetinin maliyetinin göz ardı edilemeyecek kadar yüksek olduğunu" belirterek vergi mükelleflerinin parasının, gelecekte silah şiddetini önleyecek tedbirlerin uygulanması için kullanılmasını savunmuştu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.the-independent.com/news/world/americas/crime

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU