ABD'de 6 yaşındaki bir öğrenci, öğretmenini kasten vurdu

Ağır yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı

Kadın öğretmenin vurulmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor (WTVR)

ABD'de 6 yaşındaki bir çocuk, sınıfta tartıştığı öğretmenini silahla vurdu. Newport News Emniyet Müdürü Steve Drew, olayın Virginia eyaletindeki Richneck İlköğretim Okulu'nda dün meydana geldiğini açıkladı.

Drew, ikili arasında çıkan tartışmanın ardından çocuğun tek el ateş ettiğini bildirdi.

Ağır yaralanan 30'larındaki öğretmenin hastaneye kaldırıldığı ve durumunun iyiye gittiği duyuruldu.

Drew, saldırgan çocuğun gözaltına alındığını ve olaya başka bir öğrencinin karışmadığını söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden emniyet amiri, şöyle konuştu:

Soruşturmayı bitireceğiz. Sormak ve cevabını bilmek istediğimiz sorular var. Ateşli silahın nereden geldiğini ve olayın ne olduğunu öğrenmek istiyorum.

Drew olayın ardından okuldaki öğrencilerin önce spor salonuna gönderildiğini, buradan yetkililer eşliğinde ailelerinin yanına götürüldüğünü ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Newport News Devlet Okulları Müfettişi George Parker, "Şoke oldum ve ümidimi kaybettim. Çocuklarımızı eğitmeli ve korumalıyız" dedi. Parker silahların küçüklerden uzak tutulması gerektiğini vurguladı.

ABD'de silahlı şiddet vakaları sık sık yaşanıyor. New York eyaletine bağlı Buffalo kentindeki bir süpermarkette Mayıs 2022'de düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi yaşamını yitirmişti.

Teksas eyaletine bağlı Uvalde'de aynı ayda bir katliam yaşanmış Salvador Ramos, AR-15 tipi otomatik saldırı silahıyla Robb İlkokulu'nu basmıştı. 18 yaşındaki saldırgan, yan yana olan iki sınıfa girerek 19 çocuk ve iki öğretmeni öldürmüştü.

Beyaz Saray yasadışı ya da yasal ateşli silah satışını denetleyen bir yasayı Haziran 2022'de kabul etmişti. 28 yılın en önemli silah kontrolü yasasına rağmen ülkede şiddet olayları devam ediyor.

 

Independent Türkçe, The Guardian, CNN International, BBC

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU